Tarım teknolojisi girişimi Greeneye Technologies, 20 milyon dolar yatırım aldı

Greeneye Technologies'in 20 milyon dolarlık yatırım turuna Deep Insight liderlik etti.
Tarım teknolojisi girişimi Greeneye Technologies, 20 milyon dolar yatırım aldı

Tarım teknolojileri üzerine odaklanan Greeneye Technologies, 20 milyon dolar yatırım aldı. Deep Insight'ın liderlik ettiği 20 milyon dolarlık yatırım turunda Syngenta Group Ventures, JVP, Orbia Ventures, Eyal Waldman, Iron Nation ve Amol Deshpande yer aldı. Şirket, yeni gelen yatırımı ABD'ye açılmak ve Ar-Ge çalışmaları yapmak için kullanacağını açıkladı. 

Alon Klein Orbak, Itzhak Khait ve Nadav Bocher tarafından 2017 yılında kurulan Greeneye Technologies, tarım sektöründe alternatif ve sürdürülebilir çözümler geliştiriyor. 

Şirket, tarlada yapay zeka ve derin makine öğrenimi kullanarak gerçek zamanlı kararlar alabilen bir hassas püskürtme teknolojisine sahip. Bu teknoloji, kimyasal kullanımını azaltmak ve yabancı ot kontrolünü artırmak için standart yayılma püskürtme yöntemlerine göre daha etkili bir yaklaşım sunuyor.

Hatırlatmak gerekirse bu yöntemler, tarlalara tarım ilaçlarını uygulamak için geleneksel olarak kullanılan yöntemleri ifade ediyor. Bu yöntemler genellikle tarım arazisine kimyasal maddeleri geniş bir alana eşit olarak püskürtmek için kullanılıyor.

Greeneye Technologies'in geliştirdiği hassas püskürtme teknolojisi, tarım işletmelerine maliyet tasarrufu sağlayarak karlılığı artırıyor. Aynı zamanda çiftçilerin daha az kimyasal kullanımıyla daha sürdürülebilir bir tarım yöntemi benimsemesine olanak tanıyor. Greeneye'ın teknolojik yenilikleri, tarım endüstrisinin daha verimli, daha sürdürülebilir ve daha çevreci hale gelmesini sağlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.