Akıllı gözetim ve keşif sistemleri geliştiren RobotEye, 12,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

RobotEye, özellikle sınır güvenliği sorunları yaşayan bölgelerde savunma ve güvenlik sistemlerinin geliştirilmesine odaklanıyor.
Akıllı gözetim ve keşif sistemleri geliştiren RobotEye, 12,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Yeni nesil akıllı gözetim ve keşif sistemleri üreten yerli girişim RobotEye, ARZ Portföy'den 12,5 milyon dolarlık değerleme üzerinden yatırım aldı. Ankara merkezli şirket, yeni gelen yatırımı sınır güvenliği çözümlerini geliştirmek, uluslararası pazarda büyümek, yeni ürünler geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

2023 yılında Ferit Çakıcı ve Barış Ünver tarafından kurulan şirket, özellikle sınır güvenliği sorunları yaşayan bölgelerde savunma ve güvenlik sistemlerinin geliştirilmesine odaklanıyor. RobotEye'ın temel hedefi, geniş ve zorlu arazilerde etkili bir şekilde çalışan akıllı gözetim ve keşif sistemleri sunmak.

Şirket, geleneksel insana dayalı sınır güvenliği sistemlerinin etkin olmadığı durumlarda devreye girerek iletişim altyapısının yetersiz kaldığı zorlu bölgeler için çözümler geliştiriyor. Özellikle Akıllı Fotokapan - Solo adlı patentli ürünü, uydu bağlantısı ve yapay zekayı bir araya getirerek kritik geçiş noktalarının kontrolünü sağlıyor. Bu cihaz, sınır ötesi bölgelerde görev yapan birliklerin güvenliğini sağlamak için kullanılıyor.

RobotEye'ın Eye adlı sistemleri, taktik ve özel operasyon birimlerine arazide durumsal farkındalık sağlamak için tasarlandı. Bu sistem, iletişim altyapısından bağımsız olarak çalışabilir, sızma veya sabotaj tehditlerine karşı koruma sağlıyor.

RobotEye, yapay zeka destekli savunma teknolojileri alanında Anduril Industries, Helsing, Shield AI ve Lambda Automata gibi isimlerle rekabet halinde. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.