ikas, IFC ve Re-Pie Portföy liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı

ikas, Seri A yatırım turunda Dünya Bankası kuruluşu olan IFC ve Re-Pie Portföy liderliğinde 20 milyon dolar bir yatırım aldı. 
ikas, IFC ve Re-Pie Portföy liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı

KOBİ’lere e-ticaret ve e-ihracat çözümleri sağlayan ikas, Seri A yatırım turunda Dünya Bankası kuruluşu olan IFC ve Re-Pie Portföy liderliğinde 20 milyon dolar bir yatırım aldı. 

2018 yılında Mustafa NamoğluÖmercan ÇeliklerTugay Karaçay ve Umut Ozan Yıldırım tarafından Ankara’da kurulan ikas, Avrupa’da Shopify, WooCommerce ve Wix gibi firmalar ile rekabet ediyor.

Satış ve POS, Ürün Yönetimi, Mağaza Yönetimi, Müşteri, Çoklu Şube, Raporlar, Donanım ve Platform gibi konularda KOBİ'lere yardımcı olan ikas, e-ticaret altyapısı ile işletmelerin dijital dönüşümlerini gerçekleştirmelerine aracılık ediyor. 

ikas CEO’su Mustafa Namoğlu yatırımla ilgili olarak, "Yeni finansmanı tamamen yurt dışı büyümemizi hızlandırmak amacıyla kullanacağız. Bu yatırım turu bizi oldukça heyecanlandırsa da yolun hâlâ çok başında olduğumuzu ve yapacak pek çok işimiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor. ikas olarak en büyük amaçlarımızdan bir tanesi, ekibinin yaş ortalaması sadece 28 olan bu genç Türk şirketinin, yurt dışında da neler yapabileceğini herkese göstermek. Bu yolda bize güvenen, başta ikas kullanıcıları olmak üzere ekibimize, yatırımcılarımıza ve tüm destekçilerimize minnettarız." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.