Yerli atık yönetim platformu Swatchloop, Founder One'dan yatırım aldı

Swatchloop, tekstil atıklarının izlenebilirliğini ve geri dönüşüm süreçlerinin yönetimini sağlayarak atık sorununa çözüm getirmeyi amaçlayan bir şirket olarak ön plana çıkıyor.
Yerli atık yönetim platformu Swatchloop, Founder One'dan yatırım aldı

Yerli atık yönetim platformu Swatchloop, Founder One'dan yatırım aldı. Swatchloop ve Founder One arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ise paylaşılmadı.

Gökberk Devrim, Güneş Sayıt ve Servet Gül tarafından kurulan Swatchloop, tekstil atıklarının izlenebilirliğini ve geri dönüşüm süreçlerinin yönetimini sağlayarak atık sorununa çözüm getirmeyi amaçlayan bir şirket olarak ön plana çıkıyor.

Şirket, kumaş atıklarının yanı sıra karton, plastik, aksesuar ve kağıt gibi çeşitli atık türlerini de kapsayarak tekstil üretim sürecinin her aşamasında sürdürülebilirlik ilkesini benimsiyor. Girişim, liften kumaşa, kumaştan aksesuara, teknik tekstillerden kompozit malzemelere kadar tüm tekstil atıklarının yönetim sürecini dijitalleştirerek, sektördeki üreticilere ve markalara sürdürülebilir atık yönetimi zinciri kurma ve yönetme imkanı sunuyor.

Şirket, sektör paydaşlarını bir araya getirerek, tekstil atığı yaratan tüm paydaşları döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak şekilde atıklarını tasnif etmeye, birleştirmeye, bağışlamaya veya satmaya yönlendiriyor. Swatchloop'un sunduğu çözümler arasında dijital atık ikizi, takip ve izleme, veri bazlı dashboard, dijital tasnif ve dijital ürün pasaportu (DPP) bulunuyor. Bu çözümler, tekstil endüstrisinde sürdürülebilirlik ve verimliliği artırarak atık yönetimi süreçlerini optimize ediyor.

Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin, şirketin atık yönetimi ve geri dönüşüm süreçlerindeki yenilikçi yaklaşımları ile sektöre değer katacağına ve sürdürülebilir bir gelecek için önemli adımlar atacağına inandıklarını belirtti. Bu yatırımın çevresel sürdürülebilirliğe olan taahhüdü ve toplumsal fayda yaratma hedeflerini yansıttığını sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.