Copilot'ın Microsoft 365 sürümünü kullananlar, GPT-4 Turbo'ya öncelikli erişim elde edecek

Kullanıcılar bundan sonra GPT-4 Turbo'ya öncelikli erişim elde edecek. Ayrıca şirket, sohbet sınırlarını kaldırırken, dosya yüklemelerini de artırıyor. 
Copilot'ın Microsoft 365 sürümünü kullananlar, GPT-4 Turbo'ya öncelikli erişim elde edecek

Microsoft, Copilot yapay zeka asistanının Microsoft 365 sürümünde önemli bir yükseltme yaptığını duyurdu. Microsoft 365 kapsamında Copilot kullananlar bundan sonra GPT-4 Turbo'ya öncelikli erişim elde edecek. Ayrıca şirket, sohbet sınırlarını kaldırırken, dosya yüklemelerini de artırıyor. 

OpenAI 2023'ün Kasım ayında GPT-4'ün daha gelişmiş versiyonu GPT-4 Turbo'yu duyurdu. GPT-4 Turbo, sorulara yanıt verirken, GPT-4'e kıyasla daha yeni bir bilgi tabanından yararlanıyor. GPT-4 2021'in Eylül ayına kadar olan web verilerinden faydalanıyordu. GPT-4 Turbo ise 2023'ün Nisan ayına kadar olan verileri kapsıyor. 

Copilot'ın 365 sürümündeki yenilikler

Ayrıca GPT-4 Turbo, 128 bin token'lık bağlam penceresine sahip. Yani GPT-4 Turbo'nun bağlam penceresi GPT-4’ün bağlam penceresinin dört katına denk gelmekte. Böylece 365 için Copilot kullanıcıları çok daha büyük metin veya bilgi parçaları içeren istemler oluşturabilecek. GPT-4 Turbo ile yapay zeka asistanı bu uzun istemlere yanıt verecek, istemleri analiz edip, düzenlerken söz konusu istemlerle çalışabilecek. 

Ayrıca şimdiye kadar günlük 300 sohbet hakkına sahip olan Copilot 365 kullanıcıları artık Copilot asistanıyla sınırsız mesajlaşma imkanına kavuşuyor. Bunlara ek olarak Copilot'taki Designer yapay zeka görüntü oluşturma aracında hızlı görüntü oluşturma için şu anda günlük 15 olan hakkını 100'e çıkaracak. Copilot'ın 365 sürümünde gerçekleşmesi beklenen bu değişiklikler önümüzdeki ay kullanıcılarla buluşacak. 

Veri güvenliği atılımı 

Microsoft paylaştığı blog gönderisinde veri güvenliği konusuna da dikkat çekti. Microsoft'un aktardıklarına göre; Microsoft'un 365 kullanıcılarından şirketlerinin dışına gönderilen web trafiğini anonimleştirmek ve şifrelemek için Entra ID'sini kullanan sistemi Copilot ve GPT-4'e gönderilmeden önce anonimleştirip şifrelediği belirtildi.

Microsoft'un yaptığı açıklama ile kullanıcıları kurumsal verileri konusunda Copilot'a güvenmeye teşvik ettiğini söyleyebiliriz. ABD Temsilciler Meclisi'nin yakın zamanda Copilot asistanını tamamen yasakladığını düşünürsek, Microsoft'un güvenlik yönündeki açıklamalarının pek de şaşırtıcı olmadığını söylemek mümkün. ABD Temsilciler Meclisi'nin Copilot'a karşı olumsuz yaklaşımında Copilot'In Siber Güvenlik Ofisi tarafından Meclis verilerinin Meclis onaylı olmayan bulut hizmetlerine sızma tehdidi nedeniyle kullanıcılar için bir risk olarak görülmesinin etkisi mevcut. 

Microsoft ise Copilot'ın bu yıl içinde sunmayı planladığı sürüm ile federal hükümet güvenlik ve uyumluluk gereksinimlerini karşılayacağını ifade etti. 2023'ün Ekim ayında Microsoft Federal departmanının kıdemli başkan yardımcısı Candice Ling, bir blog yazısında, Kamu Topluluk Bulutu (GCC) için Copilot'ın 2024 yazında kullanıma sunulacağını açıklamıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.