Görkem Türk ile Laton Ventures'ın tüm detaylarını konuştuk

Türkiye ve dünyadaki oyun girişimlerine yatırım yapmak için kurulan bir yatırım şirketi olarak karşımıza çıkan Laton Ventures, 35 milyon dolarlık bir fon büyüklüğüne sahip.

Yatırımcılar ile 2023 yılını değerlendirdiğimiz röportaj serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Serimizin yeni konuğu ise yeni kurulan bir yatırım şirketi olan Laton Ventures oldu. Laton Ventures'ın tüm detaylarını Laton Ventures Kurucu Ortağı Görkem Türk ile konuştuk.

Türkiye ve dünyadaki oyun girişimlerine yatırım yapmak için kurulan bir yatırım şirketi olarak karşımıza çıkan Laton Ventures, 35 milyon dolarlık bir fon büyüklüğüne sahip. Laton Ventures, Türkiye'nin oyun alanındaki merkezi konumunu kullanarak sektörde küresel ölçekte lider bir yatırımcı pozisyonuna sahip olmayı hedefliyor. Hollanda merkezli ilk fonunu kuran Laton Ventures, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada yatırımlar yapacak.

Yatırım yaptığı ekiplere; pazarlama stratejisi, oyun tasarımı, yazılım ve veri analizi gibi birçok alanda destek verecek olan Laton Ventures, derin seviyede operasyonel danışmanlık sağlayarak bu şirketlerin büyümesine önemli bir katkıda bulunmayı da hedefliyor.

Laton Ventures Kurucu Ortağı Görkem Türk tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre şirket, geçtiğimiz 6 ay içinde 2'si Türkiye, 2'si Avrupa ve 1'i Amerika'da olmak üzere toplamda 5 yatırım gerçekleştirdi. 

Laton'un yatırımcıları arasında ise Gram Games Kurucu Ortağı Mehmet Ecevit, Loop Games Kurucusu Mert Gür, Ruby Games Kurucusu Mert Can Kurum, Hummingbird Ventures Yönetici Ortağı Fırat İleri, Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın, Zynga Türkiye Genel Müdürü Buğra Koç, Mediterra Capital Ortağı Cenk Coşkuntürk ve Gossamer Kurucusu Eric Kress gibi güçlü isimler bulunuyor. Clash of Clans ve Clash Royal gibi önemli oyunların yaratıcısı Supercell’in Laton Ventures'a şirket olarak yatırım yaptığını da ekleyelim.

Laton Ventures Kurucu Ortağı Görkem Türk ile gerçekleştirdiğimiz keyifli röportajda Laton Ventures ile ilgili tüm detaylarını bulabilirsiniz. İyi seyirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.