Madde bağımlılığı tedavisine odaklanan sağlık girişimi Pelago, 58 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık girişimi Pelago'nun 58 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna Atomico liderlik etti.
Madde bağımlılığı tedavisine odaklanan sağlık girişimi Pelago, 58 milyon dolar yatırım aldı

Madde bağımlılığı tedavisi üzerine odaklanan dijital sağlık girişimi Pelago, 58 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin C serisi yatırım turuna Atomico liderlik etti. ABD merkezli şirketin yatırım turunda Octopus Ventures, Y Combinator, Kinnevik AB, GreyMatter Capital ve Eight Roads yer aldı. Pelago'nun toplam yatırım miktarı, C serisi ile birlikte 151 milyon dolara yükseldi. 

Pelago, yeni yatırımı ürün geliştirmek, Ar-Ge çalışamaları ve pazarlama çalışmaları yapmak için kullanacağını açıkladı. Yatırım sonrasında Atomico'dan Laura Connell'ın şirketin yönetim kuruluna katılacağı belirtildi. 

2015 yılında Yusuf Sherwani, Maroof Ahmed ve Sarim Siddiqui tarafından kurulan şirket, madde bağımlılığı tedavisi ve yönetimi konusunda hizmet veriyor. Pelago, alkol, tütün ve opioid gibi çeşitli madde bağımlılıklarıyla ilgili kapsamlı tedavi ve yönetim hizmetleri sunuyor. Şirket, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş tedavi planları sunarak her bireyin ihtiyaçlarına ve durumuna özel çözümler sağlıyor ve kullanıcıların evde kullanılabilecek solunum cihazları ve idrar test kitleri gibi uzaktan izleme araçları da sunarak bireylerin kendi tedavi süreçlerini daha etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı oluyor.

Pelago'nun amacı, madde bağımlılığı ile ilgili sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak ve etkili tedavi seçenekleri sunmak. 

Girişimin rakipleri arasında dijital sağlık alanında madde bağımlılığı tedavisi ve yönetimi sunan birçok şirket bulunuyor. Bunlar arasında Bicycle Health, Ria Health, Workit Health, Pivot gibi girişimler yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.