Temiz teknoloji şirketi Mission Zero Technologies, 21.8 milyon sterlin yatırım aldı

Mission Zero Technologies'in 21.8 milyon sterlinlik A serisi yatırım turu, 2150 Ventures tarafından yönetildi.
Temiz teknoloji şirketi Mission Zero Technologies, 21.8 milyon sterlin yatırım aldı

Temiz teknoloji (Cleantech) girişimi Mission Zero Technologies, 21.8 milyon sterlin yatırım aldı. Şirketin A serisi yatırım turu, 2150 Ventures liderliğinde gerçekleşti. İngiltere merkezli Mission Zero Technologies'in yatırım turunda World Fund, Fortescue, Siemens Financial Services ve Bill Gates'in yatırım fonu olan Breakthrough Energy Ventures yer aldı. Şirket, yeni gelen yatırımı Ar-Ge yatırımı yapmak ve ürün ölçeklendirmek için kullanacağını açıkladı.

Mission Zero Technologies, 2020 yılında Nicholas Chadwick ve Shiladitya Ghosh tarafından kuruldu. Şirket, temelde doğrudan hava yakalama (Direct Air Capture-DAC) teknolojisi geliştiriyor. DAC, karbondioksit gazının atmosferden doğrudan toplanması için kullanılan bir teknoloji olarak tanımlanabilir. Bu teknoloji, hava filtreleri veya adsorbentler kullanarak CO2 gazının toplanmasını sağlıyor.

DAC teknolojisi, atmosferde bulunan karbondioksiti yakalamak için elektrik ve bir sıvı çözelti kullanıyor. Şirketin bu teknolojisi, karbondioksitin verimli bir şekilde toplanmasını sağlıyor ve karbondioksiti saf gaz haline getiriyor. 

Mission Zero Technologies, enerji tasarruflu ve farklı büyüklüklerde kullanılabilen esnek bir DAC ürünü geliştiriyor. Bu ürün, endüstriyel kullanıma uygun ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla da uyumlu. Ayrıca karbondioksiti yakalayarak karbonu döngüsel bir kaynak olarak kullanma potansiyeline sahip.

Atmosferdeki karbondioksiti etkin bir şekilde yakalayarak karbon emisyonlarını azaltmaya yardımcı olan şirket, karbonsuz bir geleceğe geçişe katkı sağlıyor ve iklim değişikliği ile mücadeleyi destekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.