Revo Capital'ın gelecek planları ve Building Bridges'ten öne çıkanlar

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Revo Building Bridges etkinliği, Türkiye ve Avrupa’dan önde gelen 600’den fazla yatırımcı, girişimci ve iş insanını bir araya getirdi.
Revo Capital'ın gelecek planları ve Building Bridges'ten öne çıkanlar

Ülkemizdeki yatırım ekosisteminin en önemli oyuncuları arasında yer alan Revo Capital, Building Bridges etkinliğini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Revo Building Bridges etkinliği, Türkiye ve Avrupa’dan önde gelen 600’den fazla yatırımcı, girişimci ve iş insanını bir araya getirdi.

Revo Building Bridges etkinliğinde Revo Capital ile ilgili yeni gelişmelerin yanı sıra yapay zeka, teknolojide kadın liderlik, siber güvenlik, fintek, gaming trendleri ve enerjide sürdürülebilirlik konularında tematik paneller de düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde açıklamalarda bulunan Revo Capital Kurucu Ortağı ve CEO’su Cenk Bayrakdar, son 4 yılda 100 milyon dolarlık ikinci fonları ile yatırım yaptıkları teknoloji şirketlerinin yüzde 92'sinin yabancı yatırımcılardan olmak üzere toplamda 2,9 milyar dolar yatırım aldığını aktardı.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Ocak ayında Revo Capital Kurucu Ortağı ve CEO’su Cenk Bayrakdar ile Revo Capital'ın yeni fonunu ve gelecek planlarını da konuştuk. Revo Capital ile ilgili tüm detayları Cenk Bayrakdar ile gerçekleştirdiğimiz keyifli röportajda bulabilirsiniz.

Yatırım alanındaki 10 yıllık başarılı stratejilerini devam ettirmek için 100 milyon dolarlık üçüncü fonlarını kurduklarını dile getiren Bayrakdar, yatırımlarının yüzde 80’ini Türkiye’ye yapmayı hedeflediklerini ve diğer 2 fonlarında da olduğu gibi Doğu Avrupa bölgelerinde de yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam ettiklerini aktardı.

Etkinliğin konuşmacıları arasında yer alan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Hisse Senedi Genel Müdürü Dirk Wener ise 2023 yılında 2,5 milyar euro ile Türkiye’nin EBRD tarafından en fazla yatırım yapılan ülke olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ise konuşmasında, 2024 - 2028 stratejilerinin, Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırım pazarındaki payını yüzde 1’den yüzde 1,5'e çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.