İBB Tech Istanbul Demo Day sahnesinde yer alan 16 girişim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin liderliğindeki Tech Istanbul, genç yeteneklere destek sağlayarak 290 girişime 7 milyon 400 bin dolarlık yatırım çekti.
İBB Tech Istanbul Demo Day sahnesinde yer alan 16 girişim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, teknoloji ve girişimcilik alanında yeni yeteneklerin ve yenilikçi projelerin gelişimine olanak sağlayan önemli bir platform olan Tech Istanbul'un Demo Day etkinliğini dün gerçekleştirdi.

Tech Istanbul, girişimcilik ve teknoloji dünyasına adım atmak isteyen genç yeteneklerden, deneyimli isimlerin rehberliğinde bilgi birikimini artırmak isteyen girişimcilere kadar geniş bir yelpazede destek mekanizmaları sunuyor. İleri aşama girişimciler için özel olarak hazırlanan Growth Programı ile girişimlere PoC (Proof of Concept) fırsatı, mentorluk, ofis alanı gibi imkanlar sağlanıyor.

Geçtiğimiz Ekim-Aralık döneminde yapılan başvuru çağrısına 168 başvuru alınırken, ürünü hazır olan 58 girişim, İBB, birim ve iştirakleriyle bir araya getirilerek iş birliği fırsatı buldu. Girişimler, 6 hafta süren bir süreçte uzman İBB çalışanlarıyla bir araya geldi. Ürünlerini İstanbul’un ihtiyaçlarına göre geliştirme ve sahada deneme imkanı buldular.

Demo Day etkinliğinde 16 girişim sunum yaparken, 14'ü ise fuaye alanında teknolojilerini tanıtarak Türkiye girişimcilik ekosistemine katkıda bulundu.

Tech Istanbul, bugüne kadar 1.800'den fazla başvuru almış ve bunlar arasından 290 girişimi desteklemiş durumda. Sadece son 4 ayda gerçekleştirilen Ön Kuluçka ve Growth programlarında 121 girişim desteklenirken, bu girişimler 739 kişiye istihdam sağladı. Ayrıca, girişimlerin yüzde 74'ü şirketleşerek, toplamda 7 milyon 400 bin dolarlık yatırım aldı.

Tech Istanbul Demo Day’de yer alan girişimler

3pmetrics: Kullanıcı dostu SaaS platformu ve API hizmetleri aracılığıyla ESG analizinin yanı sıra karbon ve su ayak izi muhasebesini basitleştiriyor, şirketlerin tüm değer zinciri için ESG analizlerini yalnızca bir gün içinde otomatik olarak yönetmelerini sağlıyor.

Artiwise: Yapay zeka ve doğal dil işleme teknolojileri ile firmaların müşterileri iletişimlerini doğru anlamasını sağlayarak, müşteri deneyimini ilgilendiren aksiyonları kök neden analizi yaparak takip edilmesini sağlıyor.

Buluttan Weather Intelligence: Sunduğu hava zekası ve iklim odaklı çözümleri ile iş ortaklarının finansal ve operasyonel verimliliğini artırmanın yanı sıra iklim krizinin etkilerine karşı önlem almalarına imkan sağlayarak, insan ve varlık güvenliğine katkı sunuyor.

Coconut Games: Tüm oyunları tek bir yerden, tüm cihazlarda oynatabilen tamamen ücretsiz bir oyun platformu olarak tanımlanıyor.

Datasance: Enterprise Open Source Fog Computing/Distributed Edge Intelligence Platform sağlayıcısı olarak biliniyor

Exar: Fabrika turu, showroom, makine simülasyonları, iç mimari deneyimler, ürün prototip tasarımı gibi konularda kurumlara artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik çözümleri sunuyor.

Givin: Alışveriş ödemeleri ile öğrencilerin eğitimine ve çocuklara destek sağlayarak kişilerin stiline, bütçesine ve hayatına iyilik katan alışveriş platformu olarak biliniyor.

İnteraktif Kredi: Kullanıcıların kredi almasına destek olan yeni nesil bir kredi skorlama platformu olarak tanımlanıyor.

Kidolog: Ebeveynlere ve yetişkin bireylere psikoloji, çocuk gelişimi ve emzirme danışmanlığı gibi 10 farklı kategoride danışmanlık alma imkanı sunan online platform olarak konumlanıyor.

Kozalak – ForestGuard: Açık alanda; orman, endüstriyel yangın tespiti ve hava analizi yapan bir sistem çözümü olar.

OrbiCon-DEMP: Toplu taşıma sektöründe araçlar arası gerçek zamanlı akıllı iletişim platformu oluşturarak, sibernetik filo yönetimi sistemi ve metaverse entegrasyonu ile işletmelerin dijital dönüşümünü destekliyor.

Pardon: İşletmelerin müşteri deneyim verilerini yapay zeka tabanlı algoritmalarıyla analiz ederek işletmelere stratejik pazarlama önerileri, son kullanıcılara ise kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor.

Pepteam: İnsan kaynakları, şirket içi iletişim, çalışan deneyimi ve günlük operasyonel süreçlerle ilgili modüllerin olduğu hepsi bir arada iş gücü yönetimi uygulaması olarak biliniyor.

Reportql: SQL tabanlı ve yapay zeka destekli  veri görselleştirme aracı olarak ön plana çıkıyor.

Summarify: Türkçe doğal dil işleme ilgili metin analitiği ve sınıflandırması, doküman kategorizasyonu, metin özetleme gibi tüm ihtiyaçlarınıza en ileri yapay öğrenme algoritmaları ile çözümler sunuyor.

Syntonym: Kameralardan toplanan verileri kayıpsız ve geçek zamanlı olarak anonimleştirerek, görsel veri işleyen kuruluşları yaptırım risklerine karşı korurken, yapay zeka algoritmalarının doğru ve güvenilir veri setleri ile beslenmesini sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.