Yapay zeka ve veri bilimi girişimi Datology AI, 11.6 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli şirketin 11,65 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Amplify Partners tarafından yönetildi.
Yapay zeka ve veri bilimi girişimi Datology AI, 11.6 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka ve veri bilimi girişimi Datology AI,11.65 milyon dolar tohum yatırım aldı. Şirketin 11,65 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Amplify Partners tarafından yönetildi. ABD merkezli Datology AI'ın yatırım turunda Radical Ventures, Conviction Capital, Outset Capital, Quiet Capital, Google'dan Jeff Dean, Meta'dan Yann LeCun, Contextual’dan Douwe Kiela, OpenAI'dan Adam D’Angelo, Cohere'dan Aidan Gomez ile Ivan Zhang, Naveen Rao, Jascha Sohl-Dickstein ve Geoffrey Hinton yer aldı. 

Şirket, yeni yatırımı büyümesini hızlandırmak, ürün geliştirmek, Ar-Ge çalışmaları yapmak ve pazarlama faaliyetlerini artırmak kullanılacağını açıkladı. 

2023 yılında Ari Morcos ve Bogdan Gaza tarafından hayata geçirilen Datology AI, yapay zeka modellerinin eğitiminde kullanılan büyük veri kümelerini düzenlemeyi ve hazırlamayı kolaylaştırmayı amaçlayan bir veri düzenleme girişimi olarak ön plana çıkıyor. Şirketin geliştirdiği çözümler, yapay zeka teknolojilerinin daha doğru, güvenilir ve etkin hale gelmesine yardımcı olurken şirketlere zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor.

Şirketin hizmetleri, teknoloji, sağlık, finans, perakende ve eğitim gibi çeşitli sektörlerde kullanılıyor. Datology AI'ın temel amacı, yapay zeka modellerinin eğitiminde kullanılan veri setlerini otomatik olarak oluşturmak ve düzenlemek için araçlar sağlamak.

Bir taraftan yapay zeka uygulamalarının kalitesini ve doğruluğunu belirleyen kritik bir adım olan veri setlerinin kalitesi, yapay zeka modellerinin performansını doğrudan etkiliyor. Bu nedenle DatologyAI'ın sunduğu çözümler, bu kritik adımda şirketlere önemli bir kolaylık sağlıyor ve yapay zeka modellerinin daha güvenilir, etkili ve güçlü olmasına neden oluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.