Sağlık teknolojilerine odaklanan Sano Genetics, 11,4 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında Patrick Short, Charlotte Guzzo ve William Jones tarafından faaliyete geçen Sano Genetics, Plural Ventures liderliğinde 11,4 milyon dolar yatırım aldı.
Sağlık teknolojilerine odaklanan Sano Genetics, 11,4 milyon dolar yatırım aldı

Hassas / kişiselleştirilmiş tıp alanında faaliyet gösteren Sano Genetics, 11,4 milyon dolar yatırım aldı. İngiltere merkezli şirketin 11,4 milyon dolarlık yatırım turu, Plural Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında MMC Ventures, Episode 1 Ventures ve Seedcamp yer alıyor. Sano Genetics, yeni yatırımı ürün geliştirmek ve daha fazla ülkede faaliyet göstermek için kullanacağını açıkladı.

2017 yılında Patrick Short, Charlotte Guzzo ve William Jones tarafından faaliyete geçen Sano Genetics, geliştirdiği yazılım platformu aracılığıyla hassas / kişiselleştirilmiş tıp klinik denemeleri yöneten bir şirket olarak ön plana çıkıyor. Hassas / kişiselleştirilmiş tıp, genetik verileri ve biyobelirteç sonuçlarını kullanarak bireylere özel sağlık çözümleri geliştirmeyi hedefleyen bir yaklaşım olarak tanımlanıyor.

Sano Genetics'in platformu, nadir ve ultra-nadir olarak bilinen, genellikle düşük sıklıkta görülen hastalıklardan başlayarak, nörodejeneratif hastalıklar gibi geniş bir yelpazede gerçekleşen klinik çalışmalara destek sağlıyor. Burada kullanılan ultra nadir terimi genellikle belirli bir nüfus içinde çok düşük sıklıkta görülen, son derece seyrek rastlanan durumları veya hastalıkları ifade ediyor. 

Sano Genetics'in sunduğu platform, klinik deneme sürecinin farklı aşamalarını kapsıyor. Bu süreçte tasarımdan başlayarak hasta seçimine, genetik ve biyobelirteç testlerinden katılımcıların dahil edilmesine kadar bir dizi faaliyeti yönetiyor.

İngiltere, ABD, Avustralya ve Kanada'da bulunan klinik denemelere katılmak isteyen hastaları bir araya getirerek, bu hastalara hassas tıp alanındaki yeni tedavilere erişim sağlayan Sano Genetics, aynı zamanda şirketlerin klinik denemelerde kullanılmak üzere geliştirdikleri yeni ve etkili ilaçları daha hızlı bir şekilde piyasaya sürmelerine de yardımcı oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.