Apple Music, ortak çalma listesi oluşturma özelliğini yayına aldı

Yeni özellik, kullanıcıların arkadaşlarıyla çalma listeleri konusunda iş birliği yapmasına olanak tanıyor.
Apple Music, ortak çalma listesi oluşturma özelliğini yayına aldı

Apple, Apple Music kullanıcılarının ortak çalma listeleri oluşturabileceklerini açıkladı. Adından da anlaşılacağı üzere yeni özellik, kullanıcıların arkadaşlarıyla çalma listeleri konusunda iş birliği yapmasına olanak tanıyor. Apple Music'in yeni özelliğin kullanıma sunulması, Spotify'ın "Jam" adlı ortak çalma listesini yayına almasından birkaç ay sonra gerçekleşti.

Bu özelliği kullanmaya başlamak için bir çalma listesine gitmeniz ve ekranınızın sağ üst köşesindeki indirme simgesinin yanında beliren yeni "Collaborate" butonuna tıklamanız gerekiyor. Ardından kişileri çalma listesine davet edebiliyorsunuz. Davet edilen kullanıcılar çalma listesine katılmaları için bir bildirim alıyorlar ve çalma listesindeki herkes şarkı ekleme, silme veya yeniden sıralama seçeneğine sahip oluyor. 

Apple ayrıca SharePlay ile kullanıcıların artık arabada çalan müziğe katkıda bulunabileceklerini de açıkladı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar bir arabadayken ve Apple Music üzerinden müzik yayını yaparken oturuma katılmak için bir davetiye alacak. Dinleyiciler daha sonra Apple Music abonelikleri olmasa bile müziği kendi aygıtlarından müziği kontrol edebilecek.

Spatial Audio kullanılan şarkılar için sanatçılara yüzde 10 daha telif ücreti ödenecek

Apple'ın müzik konusunda tek güncellemeleri bunlar değil. Şirket, artık Spatial Audio kullanılan şarkılar için sanatçılara yüzde 10 daha telif ücreti ödeyeceğini de açıkladı. Sanatçının bonus ödemeyle ödüllendirilmesi için Apple Music kullanıcılarının Spatial Audio'da dinlemesi gerekmiyor. Bir sanatçı tüm müziklerini uzamsal (spatial) olarak sunuyorsa, yani Dolby Atmos mastering kullanıyorsa, hiç kimse uzamsal sürümü gerçekten dinlememiş olsa bile bu imkandan yararlanabilecek.

Apple, yüzde 10'luk bonusun hem daha yüksek kalitede içerik sunan sanatçılar için bir ödül olduğunu hem de Dolby Atmos'ta miks yapmak için gereken ek zaman ve çabayı tanımak için bir tazminat biçimi olarak görüldüğünü söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.