Wide Game Studio, 1.2 milyon dolar değerleme ile Kültepe Yatırım’dan yatırım aldı

Wide Game Studio, Kültepe Yatırım liderliğinde, melek yatırımcılardan Fatih Şahin ve Vedat Çavuşoğlu'nun katılımıyla 1.2 milyon dolar değerlemeyle tohum öncesi yatırım aldı.
Wide Game Studio, 1.2 milyon dolar değerleme ile Kültepe Yatırım’dan yatırım aldı

2019 yılında Kayseri’de kurulan Wide Game Studio, Kayserili yatırımcıların kurduğu Kültepe Yatırım liderliğinde 1.2 milyon dolar değerlemeyle tohum öncesi yatırım aldı. Yatırım turuna katılım gösterenler arasında Kayserili melek yatırımcılardan Fatih Şahin ve Vedat Çavuşoğlu da yer aldı. 

Girişimin kuruluş hikayesi 

2019 yılında Kayseri’de kurulan Wide Game Studio, sanal gerçeklik oyunları geliştirmek amacıyla hayata geçirildi. Girişimin kurucuları arasında Ahmed Demirezen ve Ramazan Mert Ural yer alıyor. 

Başlangıçta bir sanal gerçeklik gözlüğüne ihtiyaç duyan ekip, ilk gözlüğü edinmek için İstanbul'a doğru yola çıktı. Bu süreçte kurucular, proje geliştirmek için gerekli kaynağa ulaşmak adına proje bazlı işler yaptı. Elde ettikleri kazancı oyun geliştirmek için kullanan kurucular, salgın döneminde 12 kişilik bir ekiple aynı evde kalmaya ve oyun geliştirmeye başladı.

Bu süreçte Project:Pseudowar projesi ortaya çıktı. Ayrıca girişim, finansal kaynak sağlamak için VR School ve VR Meeting gibi uygulamalar da geliştirdi. Bir süre sonra Flare Frenzy’i geliştiren ekip, sanal gerçeklik (VR) alanındaki oyunlarıyla ilk satışlarını gerçekleştirdi. 

Abdullah Gül Üniversitesi ön Kuluçka programının ilk mezunu olan ekip, çalışmalarına Wide Game Studio A.Ş. olarak AGÜ’de bulunan kuluçka ofisinde devam ediyor.

Girişimin gelecek planları 

Bu yatırımla HEX'O'CURA adlı oyunun lansmanı gerçekleştirmeyi planlayan ekip, bu yatırımın kendilerine sağladığı maddi destekle birlikte sanal gerçeklik oyunlar alanında daha da büyüyerek oyunlarını daha geniş kitlelere ulaştırma hedefini güçlendirecek.

Wide Game Studio'nun kurucu ortaklarından Ramazan Mert Ural yatırım hakkında yaptığı açıklamada gelecek planlarından bahsetti:

"Bu yatırım, şirketimizin büyüme hedeflerine ulaşma yolundaki önemli bir kilometre taşıdır. Yeni oyunumuz HEX'O'CURA ile sanal gerçeklik (VR) dünyasında yeni bir dönem başlatacağımıza inanıyoruz. Kültepe Yatırım'ın desteğiyle, bu hedefimize bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz."

Kültepe Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ulukaya ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Girişimlerin yatırım alması son dönemde oldukça zorlaştı. Anadolu’da yer alan girişimler için ise bu durum daha da zor. Bunun için Kayseri kurduğumuz iki fonumuzla sektör fark etmeksizin bugüne kadar toplam 20 girişime fon sağladık. Wide Game Studio Kayseri merkezli üçüncü yatırımımız. Ekibin bu zamana kadar birçok zorlukta bir arada kalmasını ve başarılarını kutluyor ve gelecekteki iş birliğimizden dolayı heyecan duyuyoruz. Sanal gerçeklik dünyasının daha da büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunarak, bu heyecan verici yolculuğa birlikte devam etmek için sabırsızlanıyoruz.” 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.