Elon Musk, Tesla'da yüzde 25'lik oy hakkına sahip olmak istiyor

Elon Musk, halihazırda Tesla'nın yaklaşık yüzde 13'üne sahip.
Elon Musk, Tesla'da yüzde 25'lik oy hakkına sahip olmak istiyor

Elon Musk, yaptığı açıklamada, Tesla'da en az yüzde 25'lik oy kontrolüne sahip olmak istediğini, aksi takdirde otomobil üreticisini yapay zeka ve robotik alanında lider bir pozisyona getirmekten rahatsız olacağını söyledi. Musk, halihazırda Tesla'nın yaklaşık yüzde 13'üne sahip. Şirketin 2023'ün üçüncü çeyreğine ilişkin son mali dosyasında bildirildiği üzere bu yüzde 13 de Tesla'nın tedavüldeki 3,19 milyar adi hisse senedinin yaklaşık 411 milyon hissesine karşılık geliyor.

Musk, X üzerinden yaptığı açıklamada "Yüzde 25 oy kontrolüne sahip olmadan Tesla'yı yapay zeka ve robotik alanında lider olacak şekilde büyütmekten rahatsızım. Etkili olmaya yetecek kadar, ama beni deviremeyecek kadar da değil. Durum böyle olmadığı sürece, Tesla dışında ürünler üretmeyi tercih ederim" ifadesini kullandı.

Tesla'dan konuyla ilgili bir açıklama ise gelmedi. 

Musk'ın paylaşımı, kendisinin, Tesla'nın önemli bir yapay zeka ve robotik şirketi olduğunu ve değerinin bu alanlardaki becerisine bağlı olduğunu öne süren önceki açıklamalarıyla çelişiyor. Nisan 2022'de Musk, Tesla'nın ilk çeyrek kazanç çağrısı sırasında şirketin insansı robotu Optimus'un otomobil işinden ve otonom sürüşten daha değerli olacağını düşündüğünü söylemişti.

Tesla, o yılın eylül ayında Tesla AI Day'de erken bir Optimus prototipini tanıtmış ve Musk bu etkinlikle ilgili bir gönderide şunları söylemişti: "Tesla AI Day'in amacı Tesla'nın yapay zeka, bilgi işlem donanımı ve robotik alanındaki muazzam derinliğini ve genişliğini göstermek." Yani milyarderin gözünü yüzde 25'lik paya dikmesi tüm bu öngörüleri de çöpe atmasına neden olmuş gibi görünüyor. Ama söz konusu Elon Musk olunca, bu durum bizleri pek de şaşırtmıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.