Dijital harçlık uygulaması Manibux, 2023 Harçlık Raporu'nu yayınladı

Manibux tarafından paylaşılan bilgilere göre, 2023 yılında platform içinde 15 milyon TL harçlık gönderildi.
Dijital harçlık uygulaması Manibux, 2023 Harçlık Raporu'nu yayınladı

Yerli bir dijital harçlık uygulaması olarak hizmet veren Manibux'ı geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. Türkiye genelinde 200 binden fazla kullanıcıya sahip olan Manibux, Manibux 2023 Harçlık Raporu ile birlikte 2023 yılına dair güncel verilerini paylaştı.

Manibux tarafından paylaşılan bilgilere göre, 2023 yılında platform içinde 15 milyon TL harçlık gönderildi. Manibux 2023 Harçlık Raporu ile paylaşılan bilgilere göre kız çocukları, erkek çocuklarına oranla daha fazla harçlık alıyor. Ailelerin yüzde 80’i harçlıkları haftalık olarak kalan yüzde 20'si ise harçlıkları aylık olarak veriyor. İlk harçlık alma yaşı ise 6 oldu.

Verilen harçlıkların ve Harçlıklarını dijital kumbaralarında biriktirme oranları da 2023 yılında yüzde 40'a ulaştı. Birikim yapanlara baktığımızda ise kız çocuklarının erkek çocuklara oranla daha fazla birikim yaptıklarını da belirtelim. Dijital kumbarada para biriktirme oranları ise yüzde 32 seviyesinde. 2023 yılındaki ortalama harçlık tutarları 2022 yılına oranla 2 katına çıktı.

Harçlıklar ile en çok harcama yapılan sektörler ise kafeler olarak ön plana çıkıyor. Rapora göre haftalık ortalama harçlık miktarı kız çocuklar için 360 TL, erkek çocuklar için 315 TL oldu. Harçlıkların en fazla harcandığı aylar ise Haziran ve Kasım olurken, en fazla harcama yapılan gün ise Cuma günü oldu.

Rapora göre 2023 yılında yapılan alışverişlerin yüzde 55'i ise online olarak gerçekleşti. En çok online harcama yapılan platformlar ise Google Play, Spotify, Play Station Store ve Netflix gibi oyun ve eğlence platformları oldu. 2023 yılında çocukların sanal kart kullanımı da arttı ve yüzde 25 seviyesine ulaştı. Manibux ile harçlık gönderimlerinde en düzenli harçlık gönderen şehir İzmir olurken, en yüksek miktarda harçlık gönderen şehir Gaziantep ve en çok online harcayan şehir ise Mersin oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.