FedEx, yeni bir e-ticaret platformu kuruyor

FedEx, fdx adında yeni bir veri odaklı ticaret platformunu hayata geçireceğini ve bunun online satıcılara uçtan uca e-ticaret çözümleri sunacağını söyledi.
FedEx, yeni bir e-ticaret platformu kuruyor

FedEx, yaptığı açıklamada, bu sonbaharda fdx adında yeni bir veri odaklı ticaret platformunu hayata geçireceğini ve bunun online satıcılara uçtan uca e-ticaret çözümleri sunacağını söyledi. Şirketin yeni platformu, işletmelerin tedarik zincirlerini yönetmelerine, müşterilere satış yapmalarına ve teslimatları yönetmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Şirket duyurusunda, fdx'in FedEx'in 2020'de satın aldığı bir e-ticaret pazarı olan ShopRunner üyelerine erişim gibi mevcut FedEx ticaret araçlarını, markaların müşterilere daha doğru gönderi bilgileri verebilmesi veya sipariş yönetimi için FedEx'in gönderi ağı verilerinden verileri kullanabilmesi için özel bir satın alma sonrası deneyimi oluşturma yeteneği gibi sonbaharda piyasaya sürülecek özelliklerle birleştireceğini yazdı.

FedEx'in global ilişkiler müdürü Christina Meek, FedEx'in pazar yeri işinde olmadığını ve işletmelere müşteri deneyimlerini kontrol ederken dijital yetenekler ve veriler sunduğunu söyledi.

FedEx'in bu hamlesi, şirketin Amazon ile olan rekabetinde önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Zira 2019 yılında FedEx, Amazon kargolarını FedEx Express aracılığıyla teslim etmek için sözleşme yenilemeyi reddetmişti. Aynı yılın ilerleyen günlerinde Amazon, performans düşüşünü gerekçe göstererek satıcılarının tatillerde Prime teslimatları için FedEx'i kullanmasını yasakladı ve bu yasağı bir sonraki yıl kaldırdı.

FedEx CEO'su Raj Subramaniam, "fdx aracılığıyla, dijital zeka yoluyla işlerini optimize etmelerine ve büyütmelerine yardımcı olmak için her büyüklükteki tüccarla uzun süredir devam eden ilişkilerimizi geliştireceğiz." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.