Kanser tedavisi geliştiren Radionetics Oncology, 52.5 milyon dolar yatırım aldı

Radionetics Oncology, kanser tedavisi için özel olarak tasarlanmış radyoaktif ilaçlar geliştiren bir sağlık girişimi olarak konumlanıyor.
Kanser tedavisi geliştiren Radionetics Oncology, 52.5 milyon dolar yatırım aldı

Kanser tedavisi alanında çalışan Radionetics Oncology, 52.5 milyon dolar yatırım aldı. A serisi yatırım turu, Frazier Life Sciences, 5AM Ventures ve DCVC Bio tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Crinetics Pharmaceuticals ve GordonMD Global Investments da bulunuyor.

2021 yılında faaliyete geçen Radionetics Oncology, yeni gelen yatırımı etkili kanser tedavi yöntemleri geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Şirketin toplam yatırım miktarı, 82.5 milyon dolara yükseldi. 

Radionetics Oncology, kanser tedavisi için özel olarak tasarlanmış radyoaktif ilaçlar geliştiren bir sağlık girişimi olarak konumlanıyor. Scott Struthers tarafından kurulan şirket, temelde kanser tedavisinde yeni ve etkili yöntemler üzerine çalışıyor. Özellikle, kanser hücrelerine karşı hedefli etkiler gösterebilecek moleküllerin keşfi üzerinde odaklanmış durumdalar.

Şirketin temel stratejisi, hücrelerdeki belirli yapıları hedefleyen yeni türde güçlü radyoaktif ilaçlar geliştirmek. Bu yapılar, hücrelerin içinde işaret gönderme ve tepki oluşturma işlevlerinde rol oynayan özel protein yapıları olarak tanımlanıyor. Şirket, bu protein yapılarına özel ilaçlar geliştirerek kanser hücrelerini hedef almayı ve tedavi etmeyi hedefliyor.

Radionetics Oncology, farklı kanser türlerine odaklanıyor. Geliştirilen ilaçların geniş bir yelpazedeki kanser vakalarına hitap etme potansiyeli mevcut. Bu girişimin hedefi, radyoaktif ilaçlar aracılığıyla kanser tedavisinde yeni bir çağ açarak hastalar için daha etkili ve özelleştirilmiş tedavi seçenekleri sunmak.

2020'de, dünya çapında yaklaşık 19 milyon 292 bin kişiye kanser teşhisi konuldu ve bu hastalık nedeniyle 9 milyon 958 bin kişi yaşamını yitirdi. Bu bağlamda, söz konusu şirketin teknolojisi kanserle mücadelede devrim niteliğinde olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.