Intel'den kurumsal odaklı yapay zeka yazılım şirketi: Articul8 AI

Intel, DigitalBridge'in desteğiyle Articul8 AI adlı kurumsal yapay zeka şirketi kurdu. Söz konusu ürün, Boston Consulting Group için geliştirildi.
Intel'den kurumsal odaklı yapay zeka yazılım şirketi: Articul8 AI

Intel, Florida merkezli varlık yöneticisi ve yatırımcı DigitalBridge'in desteğiyle Articul8 AI adlı kurumsal yapay zeka şirketi kurdu. Paylaşılanlara göre sistem Intel bünyesinde iki yıl gibi bir sürede geliştirildi. DigitalBridge'in yanı sıra Articul8 AI yatırımcıları arasında Fin Capital, Mindset Ventures, Communitas Capital, GiantLeap Capital, GS Futures ve Zain Group yer alıyor.

Söz konusu ürün, Boston Consulting Group için geliştirildi. Reuters'ın haberine göre Articul8 AI, Boston Consulting Group'un güvenlik gereksinimlerini karşılayacak; aynı zamanda veri merkezlerinde çalışan, metin ve görüntüleri okuyabilecek. 

İlk etapta Boston Consulting Group, ürünün tek müşterisiydi. Ancak son birkaç ay içinde Intel, optimize edilen ancak alternatifleri de destekleyen platformu finansal hizmetler, havacılık, yarı iletken, telekomünikasyon ve yüksek düzeyde güvenlik ve özel alan bilgisi gerektiren diğer sektörlerdeki şirketler için de ölçeklendirmeye başladı. 

Intel sözcüsü, "Articul8'in gen AI yazılım ürünü, işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için sıfırdan inşa edildi ve maliyetler de dahil olmak üzere dağıtım hızı, ölçeklenebilirlik, güvenlik ve sürdürülebilirlik için optimize edildi. Articul8 platformu, müşteri verilerini, eğitimi ve çıkarımı kurumsal güvenlik çevresi içinde tutan yapay zeka yetenekleri sunuyor. Platform ayrıca müşterilere bulut, şirket içi veya hibrit dağıtım seçenekleri de sağlıyor." dedi.

Daha önce Intel'in veri merkezi ve yapay zeka grubunda Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür olan Arun Subramaniyan, Articul8 AI'ın CEO'su oldu. Articul8 ekibinin geri kalanı ise eski Intel çalışanlarından oluşuyor ve Intel'in şirkette açıklanmayan bir miktarda hisseyi elinde tuttuğu belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.