Yapay zekaya odaklanan Microsoft Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 neler sunuyor?

Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6'nın, yeni nesil bir sinir işleme birimine (NPU) ve Windows Copilot'ı açan bir düğmeye sahip olması bekleniyor.
Yapay zekaya odaklanan Microsoft Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 neler sunuyor?

Microsoft, Surface serisine yeni yapay zeka özellikleri eklemeye hazırlanıyor. Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre; yakında piyasaya sürülmesi planlanan Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6, yeni nesil bir sinir işleme birimine (NPU) sahip olacak. Cihazların Intel ve Arm tabanlı seçeneklerle de kullanıcıların ilgisine sunulacağını belirtelim. 

Surface Pro 10'in beklenen özellikleri 

Microsoft'un Arm tabanlı cihazlarının Qualcomm'un yeni Snapdragon X çipleri tarafından desteklenmesi bekleniyor. Bununla beraber Snapdragon X destekli cihazlar Windows'un Hudson Valley isimli yeni bir sürümünü çalıştıracak. Bu sürümde yapay zeka özelliklerinin de ağırlıklı olması planlanıyor. Yeni özellikler arasında yapay zeka destekli dosya arama özelliği yer almakta. Bunun yanı sıra videoların ve oyunların görsel kalitesini otomatik olarak artırabilen Super Resolution adlı bir araç da sürümde kendine yer bulacak. 

Ayrıca yapılan iyileştirmeler neticesince bu cihazların, performans, pil ömrü ve güvenlik açısından Apple silikonuyla eşit düzeyde olması bekleniyor. Bununla birlikte cihazların Intel versiyonunda şirketin en yeni 14. nesil çiplerinin yer alacağını ekleyelim.

Surface Pro 10 bu yeni özelliklerin yanı sıra HDR destekli daha parlak bir ekrana sahip olacak. ve Parlama önleyici bir kaplamaya sahip olması beklenen bu ekran 2160 x 1440 veya 2880 x 1920 çözünürlük seçenekleriyle karşımıza çıkacak 

Ayrıca cihaz, tıpkı Microsoft Surface Laptop Studio serisinde gördüğümüz gibi yuvarlak hatlı köşelere sahip olabilir. Bununla beraber Windows Copilot'ı açan bir düğme ve bağlantı noktaları için yeni bir kapak türü de cihazda kendine yer bulabilir. 

Surface Laptop 6'nın beklenen özellikleri

Surface Laptop 6 ise giriş seviyesi ve standart sürüm olmak üzere iki farklı seçenek ile karşımızda olacak. Giriş seviyesi model, 13,8 inçlik ekranı ile öne çıkacak. Bu noktada Surface Laptop 5'in 13,5 inçlik bir ekrana sahip olduğunu hatırlatalım. Cihazın standart sürümü olan 15 inçlik modeli ise aynı boyutta kalacak. Surface Laptop 6 tıpkı Surface Pro 10 gibi, daha ince çerçeveli ve yuvarlak bir ekran görünümüne kavuşacak. 

Bu arada cihazın çok sayıda yeni bağlantı noktasına sahip olması bekleniyor. Bu bağlantı noktaları arasında iki adet USB-C, bir adet USB-A ve bir adet Surface Connect şarjı yer alıyor. Cihazın ayrıca dermal algı (haptic) özelliğine sahip bir dokunmatik yüzeye sahip olması bekleniyor. Buna ek olarak cihaz, Surface Pro 10'de de yer alması planlanan Windows Copilot'a özel bir klavye tuşunu bünyesinde barındırabilir. 

Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6'nın 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.