Instagram'ın canlı yayınlar için yeni özelliği: Live Producer

Live Producer, Instagram'daki içerik üreticilerinin Instagram kamerası dışında yapım araçları kullanmasını sağlıyor.
Instagram'ın canlı yayınlar için yeni özelliği: Live Producer

Instagram Canlı yayınlar, yeni bir güncelleme ile yeni özelliklere kavuştu. İçerik üreticileri bundan sonra Live Producer ve yayın yazılımlarını kullanarak daha kapsamlı Instagram canlı yayınları gerçekleştirebilecek. 

Live Producer, Instagram'daki içerik üreticilerinin Instagram kamerası dışında yapım araçları kullanmasını sağlıyor. Böylece içerik üreticileri, ekstra kameralar, yayına dışardan dahil edebilecekleri mikrofonlar ve grafikler kullanabiliyor. Live Producer özelliği yalnızca instagram.com üzerinden masaüstü sürümü ile kullanıcıların ilgisine sunuluyor. 

Eğer Instagram'da profesyonel bir hesaba sahipseniz, OBS veya Streamlabs gibi yayın yazılımları üzerinden canlı yayın yapabileceksiniz. Şirket, bu sayede yayıncıların içeriklerini bir üst seviyeye taşımasını umduğunu belirtiyor. 

Live Producer nasıl çalışıyor? 

Instagram.com'a giderek oluştur menüsünün altından yayın bağlantısını ve yayın yazılımları için sunulan anahtarı almanız gerekiyor. Canlı yayınınızı, yayın yazılımları üzerinden kurduktan sonra Live Producer'a giderek, yayınınızın Instagram Canlı yayınlarda nasıl görüneceğini kontrol edebilirsiniz.

Live Producer'da gerçekleştirdiğiniz bu kontrolün ardından yine Live Producer'da "Go Live" düğmesine basarak canlı yayınınızı başlatabilirsiniz. Canlı yayını başlattığınızda yorumlar sekmesi üzerinden yayın boyunca gönderilen yorumlara erişebilirsiniz. Yayınınız tamamlandığında yine Live Producer üzerinden yayını bitirmeniz mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.