Yerli oyun stüdyosu Toon Metal Games, Boğaziçi Ventures'tan 2.5 milyon dolar değerleme ile 250 bin dolar yatırım aldı

Boğaziçi Ventures’ın yatırım portföyüne yeni katılan Toon Metal Games, 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden 250 bin dolar yatırım aldı.
Yerli oyun stüdyosu Toon Metal Games, Boğaziçi Ventures'tan 2.5 milyon dolar değerleme ile 250 bin dolar yatırım aldı

Boğaziçi Ventures 2023 yılı bitmeden yeni bir oyun yatırımı daha tamamladı; casual ve hybrid casual oyun türlerinde oyunlar geliştiren Toon Metal Games'i BV Growth Fonu portföy şirketleri arasına dahil etti. Boğaziçi Ventures’ın yatırım portföyüne yeni katılan Toon Metal Games, 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden 250 bin dolar yatırım aldı.

23 Eylül 2021'de kurulan Toon Metal Games, casual ile hybrid casual oyun türlerinde öne çıkan bir oyun geliştirme stüdyosu olarak faaliyet gösteriyor.

Toon Metal Games'in kurucu ortakları Gökçe Kaya (Head of Studio - Product/Game Design), Önder Yüceur (Head of Tech), ve Deniz Ensari (Head of Art & Design), oyun sektöründe 8 yıldan fazla deneyime sahip. Sanalika'nın geliştirme ekibinde yer alarak kendi girişimlerini kuran bu ekip, birçok farklı girişimde önemli roller üstlendi. Geçmişte VR RPG oyunu Dede Korkut'u Oculus Store'da yayınladılar ve bir dizi VR oyunu ile mobil oyunlar geliştirdiler. okey ve Uno kart oyunu mekaniklerini birleştiren bir board oyunu olan "Crazy Okey" ise büyük bir başarıya ulaşarak Apple tarafından üç kez günün oyunu seçildi ve iOS platformunda Board ve Card kategorilerinde ilk 5'e kadar yükseldi.

İlk oyunu "Hamster Escapes"i (Arcade Idle) bir sene önce yayınlayan Toon Metal, eşya dizme mekaniği ile Tiny House türündeki evleri geliştirdiği ve sudoku oynadığı “TinyDoku” adlı oyununu tanıttı. Dünya Kupası'na özel olarak geliştirdikleri "Stadium Master" ile Arcade Idle türündeki başarılarını sürdüren stüdyo, şu anda güzellik salonu işlettiği "Beauty Salon" adlı oyunu ise soft launch sürecinde.

Toon Metal Games'in gelecek hedefi, Arcade Idle mekanikleri ile birleştirilmiş çok oyunculu RPG oyunlarını geliştirmek. 

Toon Metal Games Kurucu Ortağı Gökçe Kaya, yatırım hakkında düşüncelerini, "Boğaziçi Ventures’ın lider yatırımcı olarak bizi desteklemesi bizlere olan güvenini ve inancını gösteriyor. Aldığımız yatırımı ekibimizi genişletmek, hybrid casual ve casual oyun türlerinde elde ettiğimiz tecrübe ve know-how'ımızı daha da geliştirmek ve yeni oyunlarımızın üretimi için kullanacağız." olarak belirtti.

Boğaziçi Ventures Yönetici Ortağı Burak Balık bu yatırım ile Boğaziçi Ventures’ın oyun sektöründeki güçlü varlığını ve stratejik yatırım portföyünü daha da genişletme hedefi olduğunu belirterek sözlerine şunları söyledi: "Oyun sektöründeki yenilikçi projelere odaklanarak, girişimcilere destek verme ve sektöre değer katan teknolojilere yatırım yapma konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Boğaziçi Ventures olarak, yaratıcı fikirleri ve inovasyonu destekleyerek, oyun endüstrisinin dönüşüm sürecine liderlik etmeye devam edeceğiz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.