Podcast platformu Podimo, 44 milyon euro yatırım aldı

Morten Strunge, Sverre Dueholm, Nikolaj Koppel, Eva Lægdsgaard ve Andreas Sachse tarafından kurulan Podimo, abonelik modeli üzerine kurulu ve Netflix tarzında bir podcast abonelik hizmeti sunuyor.
Podcast platformu Podimo, 44 milyon euro yatırım aldı

Podcast platformu Podimo, 44 milyon euro yatırım aldı. Kopenhag merkezli şirketin yatırım turu, The Danish Export and Investment Fund (EIFO) liderliğinde gerçekleşti. Podimo'nun yatırım turuna, The Danish Export and Investment Fund haricinde ise HighlandX ve Augustinus Fabrikker de katıldı. Şirketin şimdiye kadar aldığı yatırım miktarı 200 milyon euroyu geçti.

Şirketin Eylül 2022'de 58 milyon dolar ve 2019 yılında yani henüz piyasaya sürülmeden önce 6 milyon euro tohum yatırım aldığını da hatırlatalım. Podimo, yeni gelen yatırımı yeni ülkelere açılmak ve iş süreçlerini geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

Morten Strunge, Sverre Dueholm, Nikolaj Koppel, Eva Lægdsgaard ve Andreas Sachse tarafından kurulan Podimo, abonelik modeli üzerine kurulu ve Netflix tarzında bir podcast abonelik hizmeti sunuyor. İçerik üreticileri ve dinleyiciler arasında bir köprü işlevi gören bir platform olarak üreticiler, içeriklerini oluşturabiliyor ve dağıtabiliyor.

Podimo, şu anda Danimarka, Norveç, Almanya, İspanya, Hollanda, Finlandiya ve Latin Amerika'da hizmet veriyor. Dinleyiciler bu platforma aylık 5 ila 7 dolar arasında bir ücret ödeyerek erişebiliyor. Şirket, içerik üreticilerine kendi araçlarını kullanmaları için daha yüksek ücretler de talep ediyor.

Platform, içerik üretiminden dağıtıma, hatta içeriklerin diğer podcast platformlarına taşınmasına kadar bir dizi hizmet sunuyor. Yenilikçi bir özellik olarak, kısa süreli ve yerel pazarlara özgü haber güncellemeleri gibi özel içerikler de geliştiriyorlar. Şirketin hedefi, bu modeli daha da genişleterek daha fazla yerel içerik üretmek ve daha fazla dilde içerikler sunmak. Podimo'nun kullanıcıların aylık ortalama 20 saat etkileşimde bulunuyor. Son olarak platformda haftalık olarak yaklaşık 350 program yayınlandığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.