Google, beğenilen içeriklerin tamamını tek yerde görüntülemeye izin veriyor

Google, sevilen, takip edilen ve kaydedilen içerikleri kolayca bulmak için google.com/interests/liked adresini kullanıma sundu.
Google, beğenilen içeriklerin tamamını tek yerde görüntülemeye izin veriyor

Google Keşfet, 2020'nin sonlarında öneriler hakkında geri bildirimde bulunmanızı sağlamak için makaleler için bir beğeni butonu sunmuştu, şimdi ise tüm beğenilen yazıları görüntülemek için daha kolay bir yol sunulmaya başlanıyor.

Beğeni butonu, özellikle geri bildirim için hayata geçirilmiş olsa da daha sonra gerçekten beğenilen içeriklerin görüntülenmesi için kullanılmaya başlandı ve bu o dönemde Google Etkinliğim'in bir parçası olarak sunuluyordu. Fakat Google Etkinliğim, geçtiğimiz aylarda işlevini kaybetmeye başladı. Şimdi ise Google, google.com/interests/liked adresini sundu.

Bu adres, "Saved", "Liked" ve "Followed" olmak üzere üç üst sekmesi olan "İlgi Alanları" adlı basit bir web sayfası açıyor. Buna Android'deki Google uygulamasının alt çubuğundan ya da doğrudan bu URL üzerinden erişmek mümkün oluyor, ancak bu noktada kullanıcı arayüzünün özellikle mobil cihazlar için optimize edildiğini belirtelim. Yine de web kullanımı da fena sayılmaz. 

Mevcut "Saved" yani kaydedilenler özelliği, yer imlerine eklediğiniz "Arama" ve "Keşfet" içeriklerini gösterirken, "Followed" yani takip edilenler ise bildirim alma özelliğine sahip takip ettiğiniz aramalar odağında hizmet veriyor. "Liked" yani beğenilenler ise Keşfet'te beğendiğiniz tüm içeriklerin (yazıların) ve YouTube videolarının bir tablosunu sunuyor. Her kartta kapak görseli, başlık ve alan adı yer alıyor. Bu geçmiş görünümü, hesabımızda 2021'in başlarına kadar uzanıyor.

Şu an için Google'ın bu arşivi ilgi çekici olsa da ileride daha da geliştirilirse çok daha kullanışlı olacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.