Yerli iklim yönetimi ve muhasebe platformu Sustable, 5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) lisanslı İklim Yönetimi ve Muhasebe Platformu (CMAP) Sustable, Atış Holding ve Smartup Partners’dan 5 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı.
Yerli iklim yönetimi ve muhasebe platformu Sustable, 5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Bilişim Vadisi girişimlerinden Sustable, Atış Holding ve Smartup Partners’dan 5 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) lisanslı İklim Yönetimi ve Muhasebe Platformu (CMAP) Sustable, şirketlere karbon ayak izi ve Çevresel, Sosyal, Yönetişim (ÇSY) yönetimini kolaylaştırma, dekarbonizasyon stratejileri belirleme, karbon dengeleme sertifikalarını yönetme ve Paris Anlaşması'nın hedeflediği sıcaklık artışı senaryolarına uygun karbon azaltım modelleri oluşturma yetenekleri sunuyor.

Sustable, uçtan uca otomatize edilmiş iş süreçleri vizyonunu benimseyerek otomatik hesaplamalar gerçekleştiriyor ve doğrulanmaya hazır hatasız karbon raporlamaları (GHG Protocol, ISO 14064-1, PCAF) üretiyor. Platform, tedarik zinciri süreçlerinde emisyon takibini kolaylaştırıyor ve bankalar için de finanse edilen emisyonların yönetimini sağlayarak benzersiz bir finansal hizmet çözümü sunuyor.

Platformda bulunan yapay zeka tabanlı dekarbonizasyon modelleme ve simülasyon modülü ise şirketlere kapsamlı bir dekarbonizasyon yönetim altyapısı sağlıyor. Sustable ekibi, halihazırda doğal dil işleme ile raporlama hizmetleri ve yapay zeka(AI) kullanarak faaliyet verisi anomali tespiti konusunda sürekli geliştirmeler üzerinde çalışıyor.

Yatırımı gerçekleştiren Atış Holding ve Smartup Partners yetkilileri, “Bu yatırımın, şirketin büyümesine ve küresel pazarda daha fazla etki yaratmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Sustable'ın kurucusu Mustafa Uysal ise gelecek hedeflerine ilişkin şu ifadeleri paylaştı: "İklim Yönetimi ve Muhasebe Platformu (CMAP) teknolojileri alanında ülkemizde hızla yenilikçi adımlar atarak öncü konuma geldik. Yeni sunduğumuz Çevresel, Sosyal, Yönetişim (ÇSY) Yönetimi, Tedarik Zinciri Emisyon Takibi, Finanse Edilen Emisyonların Yönetimi, ve Dekarbonizasyon Simülasyonu gibi yüksek teknolojili modüllerimiz ile şirketlerin net sıfır hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştıracağız. Amacımız, sürdürülebilirlik alanında küresel arenada lider bir rol oynamak ve şirketlerin sıfır karbon hedeflerine ulaşmalarında kilit bir unsur olmak. Önümüzdeki dönemde bu misyonumuza katkı sağlamak adına daha fazla uluslararası şirketle iş birliği yapmayı hedefliyoruz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.