Apple, çoklu aboneliği olan kullanıcılara indirim sunan bir programı test ediyor

Program, müşteri sadakatini artırma ve gelirleri yükseltme potansiyeli taşıyor. Bu indirimler sadece uygulama içi değil, aynı zamanda App Store dışındaki reklam ve pazarlama faaliyetlerinde de kullanılabilecek.
Apple, çoklu aboneliği olan kullanıcılara indirim sunan bir programı test ediyor

Birden fazla aboneliği olan müşterilere indirim sağlama imkanı, müşteri sadakatini artırıyor. Bunun farkında olan teknoloji şirketleri bu konuda önemli adımlar atmaya başladı. Apple, contingent pricing for subscriptions yani koşullu fiyatlandırma olarak çevirebileceğimiz bir pilot program başlattı.

Bu program, birden fazla aboneliği olan müşterilere indirimler sunma olanağı tanıyor. Geliştiriciler, hem aynı şirketten hem de farklı şirketlerden gelen abonelikleri temel alarak bu indirimleri sunabilecekler. Yani, mesela bir müşteri hem Spotify hem de Netflix gibi farklı şirketlerin aboneliklerine sahipse, geliştiriciler bu durumda birbirleriyle iş birliği yaparak indirimler sunabilecekler.

Bu indirimler sadece uygulama içi değil, aynı zamanda App Store dışındaki reklam ve pazarlama faaliyetlerinde de kullanılabilecek. Apple, tüm bu süreçleri yönetmeyi üstlenecek ve müşterilerin, e-posta veya App Store üzerinden indirimli aboneliklere tek adımda erişebileceklerini belirtti.

Ancak, bu programın etkilerini görmek biraz zaman alabilir çünkü Apple, geliştiricileri bu programa dahil etmeyi birkaç ay sürecek bir süreç olarak öngörüyor.

Özellikle Avrupa Birliği'nde, Apple'ın üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin vermesiyle sadece mağaza açmak yeterli olmayacak. Şimdi Apple'ın geliştiriciler için daha fazla kazanç elde etme ve müşterileri çekme yollarını sağlama konusunda da çaba sarf etmesi gerekecek. Bu yeni program da bu hedefler doğrultusunda atılmış bir adım olarak görünüyor.

Bu program App Store geliştiricilerine önemli avantajlar sunuyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi birden fazla aboneliği olan müşterilere indirim sağlama imkanı, müşteri sadakatini artırıyor. Örneğin, farklı şirketlerin abonelikleri arasında ortak indirimler müşteriler için çekici hale gelebilir, böylece farklı uygulamalara olan ilgi yoğunlaşıyor. 

Ayrıca, bu program iş birliklerini teşvik ederek gelir artışına yol açıyor. Farklı geliştiriciler arasında ortak indirimler veya teklifler sunmak, kullanıcıların farklı uygulamalara yönelmesini teşvik edebilir ve bu da gelirlerin artmasını sağlıyor.

Pilot program pazarlama ve reklam stratejilerine de yeni bir boyut getirdi. İndirimlerin sadece uygulama içinde değil, aynı zamanda App Store dışındaki pazarlama faaliyetlerinde de kullanılabilmesi, geliştiricilerin daha geniş bir kitleye ulaşmasına olanak tanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.