Sağlık alanında dijital ikizler geliştiren Twin Health, 50 milyon dolar yatırım aldı

Twin Health, Whole Body Digital Twin adını verdikleri bir yapay zeka destekli model geliştirdi.
Sağlık alanında dijital ikizler geliştiren Twin Health, 50 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık alanında faaliyet gösteren dijital ikiz şirketi Twin Health, 50 milyon dolar yatırım aldı. C serisi yatırım turuna Temasek liderlik etti. ABD merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Sofina, ICONIQ Growth, Helena ve Peak XV vardı. 

Jahangir Mohammed, Terry Poon ve Maluk Mohamed 2018 yılında kurulan Twin Health, Whole Body Digital Twin adını verdikleri bir yapay zeka destekli model geliştirdi. Bu model, kişisel sağlık ve yaşam tarzı verilerini kullanarak bireysel sağlık önerileri sunmayı amaçlıyor.

Özellikle metabolik hastalıkların önlenmesi ve yönetilmesine odaklanıyorlar. Bu hastalıklar arasında Tip 2 diyabet gibi metabolik rahatsızlıklar bulunuyor. Şirketin hedefi, insanlara kişiselleştirilmiş beslenme, uyku ve aktivite rehberleri sunarak sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri yapmalarına yardımcı olmak ve bu şekilde metabolik hastalıkların etkilerini azaltmak veya tersine çevirmek.

Twin Health, sağlık planları ve işveren ortakları ile iş birliği yaparak teknolojilerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Bu sayede daha fazla insanın bu kişisel sağlık rehberlerinden faydalanması ve daha düşük sağlık maliyetleri, daha iyi sonuçlar ve katılımcılar arasında yüksek memnuniyet sağlanması amaçlanıyor. Bu teknoloji, bireylere özelleştirilmiş sağlık çözümleri sunarak sağlık hizmetlerinin daha etkili ve kişiselleştirilmiş hale gelmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Sağlık sektöründe dijital kopyaların kullanımı, hastaların sağlık durumlarını daha iyi anlamak, teşhis etmek, tedavi etmek ve hatta hastalıkları önlemek için önemli bir rol oynuyor. Bu dijital kopyalar, hastaların fizyolojik parametrelerini, hastalık geçmişlerini ve genetik özelliklerini içeren verileri kullanarak kişiselleştirilmiş tedavi ve bakım planları oluşturmayı mümkün kılıyor. Bu yüzden Twin Health gibi şirketler, önemli yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.