Etsy, çalışanlarının yüzde 11'ini işten çıkarıyor

El yapımı ürünler satması ve alıcıları globaldeki yerel zanaatkârlarla buluşturmasıyla bilinen Etsy, iş gücünün yüzde 11'ini, yani 225 kadar çalışanını işten çıkarıyor.
Etsy, çalışanlarının yüzde 11'ini işten çıkarıyor

Etsy, iş gücünün yüzde 11'ini, yani 225 kadar çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Etsy CEO'su Josh Silverman, çalışanlara gönderdiği bir mektupta, el yapımı ürünler satması ve alıcıları dünyanın dört bir yanındaki yerel zanaatkârlarla buluşturmasıyla bilinen Etsy'nin pazar yerinin 2019'dan bu yana iki kattan fazla büyüdüğünü, ancak bugünün gerçeklerinin kapsamlı değişiklikler gerektirdiğini belirtti.

Silverman, "Çok zorlu bir makro ve rekabetçi ortamda faaliyet gösteriyoruz ve brüt ürün satışları 2021'den bu yana esasen sabit kaldı. Bu da satıcılarımıza daha fazla satış getiremediğimiz anlamına geliyor ki bu onlar için yapabileceğimiz en önemli şey. Aynı zamanda, önemli maliyet azaltma önlemleri aldığımız ve işe alım planlarını ayarladığımız veya duraklattığımız halde çalışan giderleri arttı. Bu sonuçta sürdürülebilir bir gidişat değil ve bunu değiştirmeliyiz." dedi.

Şirket, kasım ayındaki 3. çeyrek 2023 kazanç çağrısında tüketici harcamalarında bir yavaşlama ile karşı karşıya olduğunu açıklamıştı. 

Söz konusu haber, Etsy için güncellenmiş dördüncü çeyrek beklentileriyle birlikte geldi. Şirket artık brüt ürün satışlarının bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 ila yüzde 2 arasında düşmesini ve gelirin yüzde 2 ila yüzde 3 arasında artmasını bekliyor.

Yeniden yapılanmanın bir parçası olarak, Etsy'nin pazarlama müdürü Ryan Scott ve insan kaynakları müdürü Kim Seymour 1 Ocak'ta şirketten ayrılacak. İşletme müdürü Raina Moskowitz artık pazarlama ekiplerine liderlik edecek ve ürün müdürü Nick Daniel, Moskowitz'in ödemeler ve yerine getirme ekiplerini denetleyen önceki alanını devralacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.