Emre Kenci, Papara'nın 2023'te neler yaptığını ve 2024 planlarını anlattı

Webrazzi'nin İçerikten Sorumlu GMY'si Ahmet Buğra Ferah ve Papara CEO'su Emre Kenci, "Finans Teknolojilerinde Yeni Dönem: 2023'ün öne çıkanları ve Küresel Genişleme" adlı oturumla sahnedeydi. 
Emre Kenci, Papara'nın 2023'te neler yaptığını ve 2024 planlarını anlattı

Webrazzi'nin 2023 yılındaki son etkinliği Webrazzi Fintech 2023, son hızıyla devam ediyor. Gün içinde gündemimizde açık bankacılık, BaaS, 2023'ün öne çıkanları, SuperApp'ler, gömülü finans, fintech ve ulaşımın geleceği, tokenizasyon, dijital bankalar gibi konular olacak.

Konferansımızda Webrazzi İçerikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Ferah ve Papara CEO'su Emre Kenci de "Finans Teknolojilerinde Yeni Dönem: 2023'ün öne çıkanları ve Küresel Genişleme" adlı oturumla sahnedeydi. 

Papara'da 18 milyondan fazla kayıtlı üye, 6 milyona yakın kart sahipliği mevcut

"Papara’da 2023’te neler oluyor?" sorusu ile başlayan oturumda Emre Kenci, geçtiğimiz senenin Papara için çok yoğun bir dönem olduğunu söyledi. Bu sene en önemli işlerden birinin organizasyonun değişmesi olduğunu belirten Kenci, baştaki ruhu korumak istediklerini ve organizasyonun buna göre şekillendiğini açıkladı. Paylaşılanlara göre platformda an itibarıyla 18 milyondan fazla kayıtlı üye, 6 milyona yakın da kart sahibi kullanıcı var. 

Papara, şu anda sigorta odaklı bir alanda da iş yapıyor. Evcil hayvan sigortasından mikro sigortaya kadar birden çok sigortaya Papara'dan ulaşmak mümkün hale getirildi. Kenci tarafından paylaşılanlara göre POS ürünleri ve yatırım ürünleri de son dönemde Papara'nın odağında. 

Gen Z'nin Papara'ya olan ilgisi nereden geliyor?

"Fintech’te büyümeyi genelde Z jenerasyonları yatırımları ile görüyoruz ama Papara neredeyse bu kitle ile özdeşlemiş durumda gençler özelinde hangi detayları alabiliriz?" sorusuna Emre Kenci, Papara'nın gençler arasında oldukça hızlı bir şekilde benimsendiğini söyleyerek cevap verdi. Özellikle gençlerin kendi hedef kitlesi olmadığını, ancak iyi ürünler çıkarmak istediklerini; kullanıcıyı her şeyin önünde tutmak istediklerini ve bu nedenle gençlerin dikkatini çektiklerini belirtti. 

Papara neden bu kadar büyüdü diye bakıldığında geçmişe bakmak gerektiğinin altını çizen Emre Kenci, cashback gibi ürünlerin bu noktada önemli olduğunu söyledi. 

Papara, global satın alımlara devam edecek

Emre Kenci, Türkiye'de fintech işi yapıyor olmanın çok büyük avantajı olduğunu; ödeme sistemlerinden anlayan iyi bir teknoloji ve insan kaynağı olduğunu açıkladı. Bu kapsamda İspanya'da iyi bir fırsat gördüklerini ve İspanya merkezli neobank Rebellion’ı satın aldıklarını sözlerine ekledi. Gelecekte Ortadoğu ve Asya gibi bölgelerde satın alımlar planladıklarını da vurguladı.

2024’te Papara'da neler göreceğiz sorusuna Kenci, bir super app olmaya doğru gittiklerini söyledi. Bunun yanı sıra borsa ürünleri de gelecekte Papara'da olacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.