Meta'dan yapay zeka destekli görsel oluşturucu: Imagine

Imagine adlı görüntü oluşturucu, şirketin Connect etkinliğinde gösterilmiş ve Meta'nın yapay zeka sohbet robotunun bir parçası olarak kullanıma sunulmuştu.
Meta'dan yapay zeka destekli görsel oluşturucu: Imagine

Yapay zeka yarışında teknoloji devlerinin rekabeti, artık her anlamda hissedilebilir duruma geldi. Bu kapsamda yapay zeka ile görüntü oluşturma platformlarına bir yenisi de Meta tarafından eklendi. Meta, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta düzinelerce yeni üretici yapay zeka özelliğini test ederken, görüntü oluşturucusunun bağımsız bir sürümünü piyasaya sürdü.

Imagine adı verilen görüntü oluşturucu, ilk olarak kasım ayında şirketin Connect etkinliğinde gösterilmiş ve Meta'nın yapay zeka sohbet robotunun bir parçası olarak kullanıma sunulmuştu. Şu anda bu görüntü oluşturucu için bağımsız bir site mevcut. 

Diğer yapay zeka araçları gibi Imagine da kullanıcıların basit metin istemlerinden görüntüler oluşturmasına olanak tanıyor. Meta'nın Emu modeline dayanan Imagine, her komut için dört görüntü oluşturuyor. Görüntülerin hepsinin sol alt köşesinde Meta AI ile oluşturulduklarını gösteren görünür bir filigran bulunuyor. Ayrıca Meta, yakında kırpma, renk değiştirme (parlaklık, kontrast vb.), ekran görüntüleri ve daha fazlası gibi yaygın görüntü manipülasyonlarına dirençli görünmez bir filigran sistemini test etmeye başlayacağını söylüyor.

Imagine'ın sitesi, bir Facebook veya Instagram girişi değil, aynı zamanda VR kullanıcılarının Facebook girişi olmadan Quest kulaklıklarını kullanabilmeleri için bu yılın başlarında tanıtılan bir Meta hesabı gerektiriyor. Ancak Meta'nın Imagine için bir sanal gerçeklik bağlantısı planlayıp planlamadığı şimdilik belirsiz.

Meta ayrıca, Instagram'da "Expander" adlı yeni bir yaratıcı araçla Hikayeler'de yatay bir görüntüyü portreye dönüştürme özelliğini test ediyor. Facebook'ta ise yapay zeka Gruplar ve Marketplace gibi yerlerde de görünmeye başlayacak. Meta ayrıca Feed gönderileri, Facebook Dating profilleri için yapay zeka tarafından oluşturulan yazı önerilerinin yanı sıra içerik oluşturucuların Instagram doğrudan mesajlarına yanıtlarda kullanmaları için yapay zeka tarafından oluşturulan yanıtları da test ediyor.

Son değişikliklerle birlikte Meta, ünlülerin yer aldığı 28 sohbet robotunu da ABD'deki tüm kullanıcılara açıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.