İsviçre'nin Lugano Şehri, Bitcoin ve Tether ile vergi ödeme seçeneği sunuyor

İsviçre'nin Lugano şehrinde, belediye hizmetleri ve vergi ödemelerinde Bitcoin ve Tether ile ödeme seçeneği sunuluyor.
İsviçre'nin Lugano Şehri, Bitcoin ve Tether ile vergi ödeme seçeneği sunuyor

İsviçre'de yer alan Lugano şehri, vatandaşların ve şirketlerin, belediye hizmetleri ve vergileri için kripto para ile ödeme yapmalarını sağlayacağını açıkladı. İsviçre'nin kurumsal kripto para platformu olan Bitcoin Suisse aracılığıyla ödemelerde Bitcoin (BTC) ve Tether'i (USDT) kabul edecek.

Duyuruda paylaşılan bilgilere göre Lugano vatandaşları ve şirketler, tüm yerel fatura ödemelerini Bitcoin ile yapabilecek. Üstelik ödemeler, hizmetin niteliğinin ne olduğu veya ne kadarlık bir fatura geldiği farketmeksizin gerçekleştirilebilecek. 

Lugano vatandaşları, ödemelerini İsviçre'de 2022'de kullanıma sunulan QR fatura üzerinden yapabilecek. Vatandaşlar, faturada yer alan kodu taramanın ardından seçtikleri mobil cüzdan ve kripto para birimiyle ödemelerini tamamlayabilecek. Paylaşılan bilgilere göre Bitcoin ve Tether ile ödeme süreci, şu anda aktif bir şekilde kullanılmaya başlandı. 

Plan B 

Lugano şehri, bir süredir günlük hayata Bitcoin'i entegre edebilmek adına Tether ile Plan B isimli bir proje üzerinde çalışmakta. Bitcoin Suisse ise kripto ödemelerinde teknik konularda bir çözüm ortağı olarak konumlanarak Plan B'ye destek oluyor. Vatandaşların vergi tahsilatı ve belediye hizmetlerine yönelik diğer faturalar için Bitcoin ve Tether ile ödeme yapabilmesi de Plan B kapsamında hayata geçiriliyor. 

Lugano'nun blok zincir odağında şimdiye kadar attığı adımlara baktığımızda; MyLugano uygulaması ve uygulamanın LVGA ödeme tokenını görüyoruz. Aynı şekilde şehir, Lugano dijital frankı ve 3Achain blok zincir alt yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. 

İsviçre'de kripto ödeme trendi

Söz konusu kripto benimsemesi olduğunda Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden biri olan İsviçre, Lugano'nun yanı sıra Zug ve Valais kantonunda da kripto odaklı ödeme seçeneklerine ev sahipliği yapıyor. Valais kantonunda yer alan Zermatt, 2020'nin Ocak ayında Bitcoin Suisse iş birliğinde Bitcoin ile vergi ödeme seçeneğini sakinlerinin ilgisine sundu. Blok zincir tabanlı girişimlerin yer aldığı kripto vadisine ev sahipliği yapan Zug kantonu ise 2021 yılında yerel şirketlerin ve bireylerin vergi ödemelerini Bitcoin ve Ethereum ile yapmasını sağladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.