Eğitim çözümleri platformu GmPly'nin 2021 yılında SCORM+ ve Intelligent Forwarding isimli iki yeni özelliğini duyurduğunu sizlere aktarmıştık. 2021'den bu yana müşteri tabanını genişleten girişim, platformuna eklediği yeni özellikler ile büyümesini sürdürüyor.
Şişecam, Migros, Boyner, Anadolu Efes, Enerjisa, Denizbank, Mavi, Maxion ve Tavuk Dünyası gibi tanınmış markalar tarafından kullanılan GmPly, geçtiğimiz yıl içinde Garenta, Anagold, MeyDiageo, Saat & Saat ve Arzum gibi yeni markaları kullanıcıları arasına ekledi.
Öne çıkan veriler
Girişimin paylaştıklarına göre; GmPly’i kullanan kurumsal kullanıcılar tarafından oluşturulan toplam eğitim projesi 1800’ü geçti. Günde ortalama 5 ile 12 bin arasında değişen kurumsal kullanıcı GmPly üzerinden kendi kurumları tarafından atanmış eğitimleri almakta. Şirketin aktardıklarına göre; GmPly’i genelde çok fazla personeli bulunan ve Türkiye’ye yayılmış kurumsallar tercih ediyor. GmPly’i en yüksek hacim ile kullanan A101, 75 bin kişi ile kullanım yapmakta. A101’i, Migros, Şişecam, Enerjisa, Tavuk Dünyası, Boyner ve Maxion izliyor.
Şu anda GmPly’i müşterilerinin yüzde 65’i bir LMS booster olarak kullanıyor. Aslına bakarsanız, GmPly aslında komple bir eğitim çözümü ve VideoLMS olarak farklı müşterileri tarafından kullanılıyor. Ancak buna rağmen zaten bir LMS sistemine sahip olan müşteriler, eğitimlerini daha etkin ve ölçümlenebilir hale getirmek, interaktif video ile GmPly’in raporlama gücünü kullanmak için kendi LMS’leri içinden Scorm+ modeli ile kullanmayı da tercih ediyor. Söz konusu eğitimlerin raporları yine GmPly üzerinden alınabiliyor. GmPly, Scorm+ özelliği sayesinde 0 saniye entegrasyon süreci ile dünya üzerindeki tüm LMS’lerde anında çalışabiliyor.
GmPly son 2 yılda 30’dan fazla şirketin kurum içi eğitmenlerinin online eğitim hazırlama konusunda “eğitimcinin eğitimi” eğitimlerini gerçekleştirdi.GmPly ayrıca kendi müşterilerinin iç eğitimlerinin tasarımı konusunda da ücretsiz danışmanlık sağlıyor. GmPly’in bu workshoplarına katılmak için GmPly müşterisi olmanız şart değil. Bu eğitimlerden faydalanmak için 100 kişi ve üstü bir kurumsal yapıya ve iç eğitmenlere sahip olmanız ve GmPly’in web sitesinden rezervasyon yapmanız gerekiyor. Bu ücretsiz eğitimler için katılımcı sayı sınırı bulunmuyor.
Platformdaki yenilikler: Gigi eklentisi ve raporlama yetenekleri
GmPly, 2023'ün başında tüm admin panelini baştan aşağı yeniledi. Kurumsal eğitimde, eğitimlerin zamanında tamamlanması ve performansın doğru ölçülmesi en önemli iki kriter olarak karşımıza çıkmakta. GmPly sağladığı yüzde 98 eğitim tamamlanma oranı ve eğitim analitiklerine eklediği çapraz sorgu yeteneği ile eğitim alan kullanıcıların arasındaki zayıf halkaların tespiti, gelişime açık yönler ve yetkinliklerin tespitini gerçek zamanlı olarak yapabiliyor.
Böylece eğitim yöneticilerinin aylar süren gelişim ve analizi süreçlerini hafta hatta gün seviyesine indiriyor. Aynı şekilde girişim, gelişim için net ve eksiksiz analitikler sağlıyor. Yapay zeka Gigi ile raporlama eklentisi Gmply analitik kabiliyetlerini güçlendirerek, yapay zeka eklentisi Gigi'yi sisteme dahil etti. ChatGPT'nin kişiselleştirilmiş GPT üretme özelliğinden faydalanarak oluşturulan Gigi, eğitim yöneticilerinin eğitim sonuçlarını değerlendirmelerine yardımcı oluyor, gerekirse önerilerde bulunuyor ve çok daha süratli rapor üretebiliyor.
Bu eklenti, yeni yıla girmeden devreye girecek. Böylece GmPly yapay zeka destekli eğitim senaryosu danışman aracını yılbaşından önce müşterilerinin kullanımına sunacak. Sistem her bir kurumun eğitim ihtiyaçlarına ve kurum kültürüne özel olarak eğitilecek şekilde kurgulanacak. Bu gelişme, eğitim yöneticilerine 24 saat destek sağlayabilecekleri bir eğitim danışmanına erişim imkanı sunacak. İstendiği takdirde GmPly tarafından özel projeler için eğitimler ile desteklenecek. Böylece akla gelebilecek herhangi bir konuda eğitim tasarımı ve senaryosu oluşturulabilecek
2024 ilk çeyreği gelecek özellik ve yenilikler: İşe alım, Dijital Staj ve Kurum içi gelişim programları
Girişim, 2024’ün ilk çeyreğinde devreye alacağı GmPly 9.0 ile normal veya interaktif video yapmayı önemli ölçüde kolaylaştıracak yeni özellikler ekleyecek. Bununla beraber, GmPly'nin kurumların kendi iç iletişim, anket, işe alım, staj, yetenek yönetimi gibi konularda kendi uygulamalarını geliştirmelerine destek olduğunu belirtelim.
Bu kapsamda yakında, GmPly altyapısını kullanan yeni bir işe alım platformunun kurumsal şirketlerin kullanımına sunulacağını ekleyelim.Söz konusu işe alım platformu, on binlerce adayın başvurusunu alabilecek, isteğe bağlı olarak eğitim verebilecek, adayları filtreleyebilecek ve CV oluşturma ekranına yönlendirebilecek .
Bu işe alım modülünü destekleyen GmPly'nin yapay zeka eklentisi Gigi ise IK çalışanlarının 6-13 dakika süren CV inceleme süresini, istenen kriterlere göre değerlendirme ve raporlama dahil olmak üzere 28 saniyede yapıyor.
Son olarak GmPly'in 2024'ün başında Gmply Academy adında yeni bir yapılanmayı duyuracağını belirtelim. Bu platform sunduğu ödeme sistemi ile“creator economy” dikeyinde, kullanıcıların içeriklerini interaktif video olarak tasarlamalarını, abonelik almalarını ve içeriklerini satmalarını ya da kiralamalarını mümkün kılacak. GmPly, gelir ortaklığı yapacak şekilde kredi kartı altyapısını ve interaktif video hazırlama altyapısını başlangıçtan itibaren ücretsiz sunuyor. Ürün, bağımsız eğitmenler, eğitim şirketleri ve influencerların da ilgisine sunulacak.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap