Dijitaliz 2023: RISE'da bir gün nasıl geçti?

Dijital dönüşüm ve teknoloji alanında lider isimler, dün Eczacıbaşı Topluluğu ve Webrazzi iş birliğiyle gerçekleşen Dijitaliz 2023: RISE'da bir araya geldi.
Dijitaliz 2023: RISE'da bir gün nasıl geçti?

Dijital dönüşüm ve teknoloji alanında lider isimler, dün Eczacıbaşı Topluluğu ve Webrazzi iş birliğiyle gerçekleşen Dijitaliz 2023: RISE'da bir araya geldi. Konferansta yeni teknolojilerle hızlanan değişimi büyük şirketler ve girişimlerin nasıl yönettiği, rekabet avantajına nasıl dönüştürdüğü ve ekosistemi birlikte değer yaratacak şekilde nasıl güçlendirebileceğimiz gibi konular ve çok daha fazlası gündemdeydi.

Saat 13.15'te başlayan ve Gözde Atasoy'un sunuculuğunu üstlendiği Dijitaliz 2023: RISE'ın açılış konuşmasını Esra Eczacıbaşı Coşkun gerçekleştirdi. Esra Eczacıbaşı Coşkun, dijital dönüşüme, kendini yenileyen şirketlere, yeni teknolojilere değindiği konuşmasında Eczacıbaşı Topluluğu'nun misyonunu ve vizyonunu bizlerle paylaştı.

Esra Eczacıbaşı Coşkun'un ardından moderatörlüğünü Emin Fadıllıoğlu'nun üstlendiği Tech's Rise: Future Impact adlı panelde, Rollic kurucu ortağı ve CEO'su Burak Vardal'ı, Insider kurucu ortağı ve CEO'su Hande Çilingir'i ve Paribu CEO'su Yasin Oral'ı dinleme fırsatı yakaladık. Sektörlerini dönüştüren bu üç isim yeni teknolojileri, bu teknolojilerin avantajlarını ve dijitalin geleceğini katılımcılara aktardı.

İlk panelin ardından Dijitaliz 2023: RISEda, Exponential View kurucusu Azeem Azhar ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, "The Exponential Age: AI" oturumu ile sahnedeydi. Oturumda yapay zekanın dijitalle kesiştiği noktalar, tüm detaylarıyla konuşuldu. Teknolojiyi daha iyi şeyler yapmak için kullanmamızı söyleyen Azhar, sağlıktan finansa birçok sektörün bu alanda faaliyet gösterebileceğini açıkladı. Azhar, üretimsel yapay zekaya baktığımızda bildiklerimizin ve bilmediklerimizin neler olduğuna değindi. Yapay zekadan en az etkilenecek sektörler sorulduğunda Azeem Azhar, IT penetrasyonu düşük sektörlerin bundan daha az etkilenebileceğini söyledi.

Bir kahve arası sonrasında yeniden start alan Dijital 2023: RISE'da, "Connecting for Success: Ecosystems in the Digital Age" paneli ile Esra Eczacıbaşı Coşkun'un konuğu Fiba Group Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin oldu. Kariyer yolculuğundan bahsederek konuşmasına başlayan Fiba Group Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Finansbank exitinin ardından grubun başka alanlara açılımı olduğunu dile getirdi. Özyeğin, içinde bulunduğumuz toplumun tüm paydaşları ile gelişmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Şu anki büyük değişim sürecini girişimler ve Finberg ile gerçekleştirdiklerini de belirten Özyeğin, Fibabanka'nın şu an 7 milyondan fazla müşteriye sahip olduğunu da aktardı. Son 7 yıl içinde çalışan sayılarının değişmediğini de belirten Özyeğin, çalışan sayısı değişmese de veri ve IT ekiplerinin büyüdüğünü de paylaştı.

Ardından Dijitaliz 2023: RISE'da, Eczacıbaşı Group CEO'su Atalay Gümrah, Borusan Holding CEO'su Erkan Kafadar ve Doğan Group CEO'su Çağlar Göğüş "Adapting to Thrive: CEO Perspectives" oturumu ile sahnedeydi. Atalay Gümrah, yılların köklü işlerine dayanan kuruluşlarda çalıştıklarını; bunların dijitalin içine doğan şirketler olmadığını söyledi. Erkan Kafadar, kendileri için bu yolculukta, en önemli şeyin bu konuların konuşuluyor olması olduğunu belirtti. Çağlar Göğüş ise Doğan Holding'in uzun yıllardır medya odaklı olarak bilindiğinin; ancak son yıllarda portföy değiştirdiğini açıkladı.

İkinci kahve arasından sonra "From F1 to Business: Agility, Teamwork and Data Centricity" paneli ile Murat Ergün'ün konuğu Eski F1 Pilotu David Coulthard oldu. Coulthard, başarılı bir kariyer için hem Formula 1 sürücülerinin hem de iş dünyasındaki profesyonellerin sahip olmaları gereken yetkinlikleri paylaştı. Aynı zamanda, gelecekte karşımıza çıkabilecek teknolojik gelişmeler için de tahminlerde bulundu. Son olarak verinin öneminden de bahseden Coulthard, Formula 1 yarışlarının pek çok alanda veriyi anlamlandırmak adına diğer sektörlere de ilham verebileceğini dile getirdi.

Günün "CMOs’ Challenge: Embracing Change" adlı son panelinde ise Eczacıbaşı Consumer Products Pazarlama Direktörü Bilge Çiftçi, VitrA Tiles Pazarlama Direktörü Işıl Nergiz, Eczacıbaşı Pharmaceuticals Marketing Pazarlama ve Satış Direktörü Sena Faga ve Eczacıbaşı Building Products Pazarlama Direktörü Sibylle Göttgens sahnedeydi. Panelde, tüketici alışkanlıklarındaki değişimlerin pazarlama üzerindeki etkilerine dair merak edilenler konuşuldu.

Günün sonunda ise Eczacıbaşı Topluluğu'nun dijital projelerinin ödüllendirildiği "Dijitaliz 2023 Ödül Töreni" gerçekleşti. Projeler bu yıl 12 kategoride hayata geçirildi ve bu projeler kapsamlı bir şekilde değerlendirilerek sonrasında ödüle layık görüldü. 5 Eylül 2023'te başvurular açıldığında süreç başladı, 25 Eylül'de ise başvuru süreci son buldu. 138 proje başvurusu yapıldı ve ön değerlendirme jürilerin katılımıyla 27 Eylül - 6 Ekim arasında gerçekleşti. Final jürisi ise değerlendirmesini 23 Ekim - 3 Kasım arasında tamamladı. Tüm sürecin sonunda da 12 kategorinin birincileri seçildi.

Böylece oldukça dolu ve dijitalle geçen bir günün ardından Dijitaliz 2023: RISE tamamlandı. Dün gerçekleşen etkinliğin tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Bir sonraki Dijitaliz etkinliğinde görüşmek üzere!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.