Her şey 16 yaşındaki bir lise öğrencisinin Beeper CEO'su Eric Migicovsky'ye sosyal ağlar üzerinden bir mesaj atmasıyla başladı. Mesajı atan genç, tersine mühendislik ile Apple’ın iMessage'ının Android ya da Windows dahil olmak üzere farklı işletim sistemine sahip her cihazdan mavi baloncuklara sahip mesajlar gönderebildiğini söyledi.
Eric Migicovsky, daha önce kendisinin de denediği ancak başaramadığı bu geliştirmeye başlangıçta şüpheyle yaklaştı. Ancak 16 yaşındaki genç prototipi gösterdiğinde, Eric Migicovsky bu duruma ikna oldu. Söz konusu prototip Beeper Mini isimli uygulamanın temellerini oluşturdu.
Beeper Mini nasıl çalışıyor?
Uygulamayı açtığınızda, Beeper Mini tüm kısa mesaj sohbetlerinize bakarak, hangilerinin iMessage kullanıcılarından geldiğini buluyor. Bu mesajları, Apple'ın platformundaki mavi balonlu konuşmalara dönüştürüyor. Bu noktadan sonra, Beeper Mini aracılığıyla bir iPhone kullanıcısına mesaj gönderdiğinizde, iMessage'ı kullanmaya başlıyorsunuz. iPhone kullanıcıları ise aradaki farkı anlamıyor bile. Mesajlaşmalar sırasında iPhone kullanıcıları tarafından gönderilen Meme'ler, tepkiler, fotoğraflar ve videolar aynı iMessage'daki gibi görünüyor.
Beeper Mini'yi benzer uygulamalardan ayıran şey ise doğrudan iMessage gönderimi yapması. Diğer platformlar genellikle mesajları bulutta barındırılan bir Mac üzerinden iletiyor. Bu da güvenlik açıklarına neden oluyor. Hatta bu nedenle Sunbird ve Nothing Chats isimli uygulamalar, yayından kaldırıldı.
Beeper Mini kapsamında ise geliştiriciler bir telefon numarasını iMessage'a nasıl kaydedeceklerini buldu. Bununla birlikte geliştiriciler, mesajları doğrudan Apple'ın sunucularına nasıl göndereceklerini ve mesajların uygulama içinde telefonunuza nasıl geri gönderileceğini de saptadı.
Tüm bunların sonucunda Migicovsky'nin belirttiklerine göre gerçekten güvenli bir uygulama ortaya çıkarıldı. Öyle ki; Beeper mesajlarınızı, kişilerinizi ya da Apple ID şifrenizi görmüyor. Beeper sadece tıpkı bir iPhone gibi Apple'ın sunucularına bağlanıyor. Güvenlik konusunda şeffaf bir yaklaşım benimseyen Migicovsky, Beeper'ın iMessage kodunun başkalarının incelemesi için açık kaynak olacağını ifade ediyor.
İlk olarak 2021 yılında hayata geçen Beeper, WhatsApp, Messenger ve Signal gibi platformlarda gerçekleşen tüm mesajlaşmalar için tek bir çatı olarak konumlanmaktaydı. Girişim 16 milyon dolar yatırım aldı ve faaliyetlerini 20 kişilik bir ekiple yürütüyor. iMessage üzerinde tersine mühendislik yapan 16 yaşındaki geliştirici ise şu anda Beeper'a dışarıdan destek veriyor. Beeper çatısı altında yer alan Beeper Mini, aylık 2 dolar karşılığında iMessage'a erişim sunacak.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap