WhatsApp'ın masaüstü uygulaması, bir kez görüntülenen medya göndermeye izin vermeye başlıyor

Kullanıcıların zamana duyarlı içerik göndermelerine olanak tanıyan "bir kere görüntüle" özelliği, WhatsApp'ın masaüstü uygulamasında da sunulmaya başlanıyor.
WhatsApp'ın masaüstü uygulaması, bir kez görüntülenen medya göndermeye izin vermeye başlıyor

Meta, kullanıcıların zamana duyarlı içerik göndermelerine olanak tanıyan "bir kere görüntüle" özelliğini WhatsApp'ın masaüstü uygulamasında da sunmaya başlıyor.

Söz konusu güncelleme ilk olarak WABetaInfo tarafından keşfedildi. WABetaInfo'nun haberine bakıldığında, temelde mobil cihazlardaki özelliğin aynısı olduğu görülüyor. WhatsApp, 2022 yılında akıllı telefon uygulamasına yeni bir gizlilik aracı olarak "bir kere görüntüle" özelliğini eklemişti.

Bu şekilde kişilere gönderilen resimler veya videolar kaydedilemiyor; alıcı dosyaya baktığında, dosya sonsuza dek kayboluyor. Bu sayede hassas materyaller asla üçüncü taraflarca görülmüyor, başkalarıyla paylaşılmıyor ya da kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilme riski taşımıyor.

WhatsApp'ın Yardım Merkezi'ne göre, alıcıların medyayı açmak için 14 günü bulunuyor, aksi takdirde içerik otomatik olarak siliniyor. Bir kere görüntülenen içerik göndermek de oldukça basit. Bunun için masaüstünde WhatsApp'ı başlattıktan ve bir sohbet seçtikten sonra, metin kutusunun yanındaki ek simgesine tıklamak ve ardından bir resim seçmek gerekiyor. Akabinde "Gönder" butonunun üstünde, kaybolan bir dairenin içinde "1" rakamı bulunuyor ve bu simgeye tıklamak "bir kere görüntüle" işlevini etkinleştiriyor. Resmi birine gönderdiğinizde, resim o kişi tarafından kapatıldığı anda siliniyor.

Güncelleme hem Windows hem de macOS kullanıcılarına sunulacak. WABetaInfo güncellemenin kademeli olarak yayınlanacağını, bu nedenle şu anda yalnızca belirli bir grubun güncellemeye erişebileceğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.