Dikey tarım girişimi Planet Farms, 40 milyon dolar yatırım aldı

40 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Planet Farms girişiminin değerlemesi ise 500 milyon dolara ulaştı.
Dikey tarım girişimi Planet Farms, 40 milyon dolar yatırım aldı

Dikey tarım teknolojilerine odaklanan bir girişim olan Planet Farms, yatırım aldığını duyurdu. Planet Farms tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 40 milyon dolar yatırım aldı. 40 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Planet Farms girişiminin değerlemesi ise 500 milyon dolara ulaştı.

Hatırlatmak gerekirse Planet Farms, en son geçtiğimiz Ocak ayında 19 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan yeni yatırım ile birlikte Planet Farms'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 140 milyon dolara ulaştı. Şirketin mevcut yatırımcıları arasında SACE, UniCredit Group ve Red Circle Investment yer alıyor.

Alınan yeni yatırım, şirketin İtalya ve Birleşik Krallık pazarlarındaki büyümesini hızlandırmak ve fabrikalar açmak için kullanılacak. Planet Farms, hem Milano hem de Londra'da üretim tesisleri kurmayı hedefliyor. Milano'daki fabrika önümüzdeki yaz aylarında, Londra'daki fabrika ise 2025 yılının ikinci yarısında faaliyete geçecek.

2017 yılında Daniele Benatoff ve Luca Travaglini tarafından Milano'da kurulan Planet Farms, yukarıda da belirttiğimiz üzere dikey tarıma odaklanıyor. Dikey tarım ile birlikte çok daha az su kullanarak üretim gerçekleştirebilen Planet Farms, yeni fabrikaları ile üretim kapasitesini artırmayı da hedefliyor.

Planet Farms, sahip olduğu dikey tarım teknolojileri ile marul çeşitleri, reyhan, badem, Çin Lahanası ve roka gibi ürünler yetiştirebiliyor. Yetiştirdiği ürünlerden çeşitli hazır salatalar da oluşturan Planet Farms, ürünlerini hem restoranlara hem de bireysel müşterilere sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.