Yapay zeka destekli çeviri aracı DeepL, bugün düzenlediği bir basın toplantısı ile DeepL Pro’yu Türkiye’de aktif edeceğini duyurdu. DeepL’in CRO (Chief Revenue Officer)’su David Parry-Jones'un online katılımıyla gerçekleşen toplantıda, şirketin Türkiye özelindeki planları da paylaşıldı.
Türkiye'deki kullanıcılar şimdiye kadar DeepL'in ücretsiz çeviri sürümünü kolayca kullanabiliyordu. Bu ücretli sürüm ile kullanıcılar; karakter ve doküman kapasitesi limitinin artışı ve işletmelere özel çözümler gibi ekstra özelliklerden faydalanabilecek. Kullanıcılar DeepL Pro aboneliklerini Aralık ayı itibarıyla gerçekleştirebilecek.
DeepL'in öne çıkan verileri
2017'den beri yapay zeka ve makine öğrenimi destekli çeviri sunan DeepL, 2023'ün Ocak ayındaki B serisi yatırım turuyla 1 milyar dolar değerleme üzerinden 100 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin paylaştığı bilgilere göre DeepL, 20 milyondan fazla işletmeye ve 500 binden fazla kullanıcıya hizmet veriyor. DeepL'in hizmetlerinden yararlanan şirketler arasında Weglot, Fujitsu, Nikkei, Elsevier ve hukuk firması TaylorWessing isimler yer alıyor.
DeepL Pro neler sunuyor?
DeepL Pro, çeviri boyutu veya çeviri başına karakter sayısı kısıtlaması olmadan çeviri yapılmasını sağlıyor. DeepL Pro sayesinde kullanıcılar belgenin tamamını tek bir tıklamayla hedeflenen dile çevirebiliyor. Bu esnada tüm yazı tipleri, resimler ve metnin biçimini de korunuyor. DeepL Pro Microsoft Word (.docx), PowerPoint (.pptx), PDF (.pdf) ve metin (.txt) dosyalarını destekliyor.
Kullanıcılar, DeepL Translator'ın ürettiği sonuçlar üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabiliyor. Bunun için belirli sözcükler ve ifadeler için çevirileri standartlaştırmak mümkün.
DeepL Pro, çeviri tamamlandıktan sonra tüm metinlerin silindiğini ifade ediyor. DeepL sunucularında ise bağlantının her daim şifreli olduğu belirtiliyor. Böylece çevrilen metinler, kullanıcıların çevirileri dışında herhangi bir amaç için kullanılamıyor. Aynı şekilde metinlere üçüncü şahıslar tarafından erişilemiyor.
Ayrıca geliştiriciler, DeepL API Pro planına kaydolduğu takdirde, DeepL'in JSON tabanlı REST API'sini ürünlerine ve platformlarına entegre edebiliyor. Bu sayede geliştiriciler, DeepL çevirilerini, farklı uygulamalara entegre edebiliyor. Son olarak DeepL Pro'nun CAT Araçlarına entegre edilebildiğini de belirtelim.
Bu özelliklerin yanı sıra toplantıda yapay zeka araçlarının veri güvenliği unsurlarına da dikkat çekildi. Bu bağlamda DeepL Pro'nun Avrupa veri merkezleri için ISO 27001 güvenlik sertifikasına ve GDPR uyumluluğuna sahip olduğu vurgulandı.
Türkiye planları
David Parry-Jones'un toplantıda aktardıklarına göre; DeepL Pro'nun Türkiye açılmasının akabinde şirket, Türkiye'deki yatırımlarını da artırarak büyümeyi planlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap