Google, arama sonuçlarına açıklama eklenmesine izin verecek

Bundan böyle Google'da bulduğunuz arama sonuçlarına kendi ek açıklamalarınızı eklemek mümkün olacak.
Google, arama sonuçlarına açıklama eklenmesine izin verecek

Google, arama konusunda hepimiz için ilginç sayılabilecek bir döneme giriyor. Zira bundan böyle Google'da bulduğunuz arama sonuçlarına kendi ek açıklamalarınızı eklemek mümkün olacak. Şirket tarafından paylaşılanlara göre bu özellik, Search Labs aracılığıyla isteğe bağlı bir özellik olarak başlatılan yeni "Notlar" deneyi ile geliyor.

Buna göre eğer Notlar'ı seçtiyseniz, not ekleme ve görme düğmeleri, arama sonuçlarının altında ve Google uygulamasında Discover'daki makalelerin altında görünecek. Bir not oluşturduğunuzda, renkli yazı tipleri ve resimler ekleyebileceksiniz.

Paylaşılanlara göre bir not eklerseniz, gerçek bir insan tarafından inceleme butonu işaretlenmediği sürece o notun birkaç dakika içinde görünmesi gerekiyor. Bir bağlantı için tüm notlara baktığınızda, gösterilenlerin kullanıcının sorgusu ve notun sayfadaki içerikle ilgisi gibi unsurlara göre dinamik olarak sıralanacağı belirtiliyor. Zararlı sonuçların önüne geçmek için şirketin algoritmik korumalar ve manuel insan incelemesi uyguladığı ve kullanıcıların da insan incelemesi için notları bildirebileceği bilgisi mevcut. 

Notlar, şimdilik ABD ve Hindistan'da kullanıma sunulacak; diğer ülkelerde aktif edilip edilmeyeceği ise henüz belirsiz. 

Arama sorguları bildirimlerle takip edilebilecek

Notlar, Google'ın arama için duyurduğu tek önemli değişiklik değil. Şirket ayrıca, sorguları takip etmenize izin verecek, böylece bu sorgularla ilgili toplu sonuçlar arama sonuçlarında ve Google Discover'da görünecek. Ayrıca Google uygulamasından takip edilen içeriklerle ilgili bildirimler de alınabilecek. Takip özelliği ise önümüzdeki haftalarda Google uygulamasında ve mobil Chrome ve Safari'de İngilizce olarak kullanıma sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.