Airbnb, yapay zeka şirketi GamePlanner.AI'ı satın aldı

Airbnb, Siri'nin kurucu ortağı Adam Cheyer ve Siamak Hodjat'ın kurduğu GamePlanner.AI'ı yaklaşık 200 milyon dolara satın aldı.
Airbnb, yapay zeka şirketi GamePlanner.AI'ı satın aldı

Airbnb, GamePlanner.AI isimli bir yapay zeka şirketini satın aldığını açıkladı. Konuya yakın kaynakların CNBC ile paylaştığı bilgilere göre, anlaşma 200 milyon doların biraz altında tamamlandı. 

Adam Cheyer ve Siamak Hodjat tarafından 2020'de kurulan GamePlanner.AI, büyük bir gizlilik içinde hareket ediyor. Dışarıdan bakıldığında girişimin tam olarak ne üzerine çalıştığı bilinmiyor. Öte yandan Adam Cheyer'ın Siri'nin kurucularından biri olduğunu söyleyelim. Apple, Siri'yi satın aldıktan sonra Adam Cheyer da Steve Jobs ile beraber çalışmaya başlamıştı. Adam Cheyer daha sonra ise Viv Labs'i kurdu. İlerleyen dönemde Viv Labs, Samsung'un sesli asistanının temelini oluşturdu. Siamak Hodjat ise Adam Cheyer ile birlikte Viv Labs'te çalışmaktaydı. 

GamePlanner.AI'ın faaliyet alanı

Bir süredir bir web sitesi üzerinden varlık göstermeyi tercih etmeyen GamePlanner.AI'ın LinkedIn aramaları üzerinden 2 farklı ekip üyesi daha dikkat çekiyor. Bu üyelerden biri, GamePlanner.AI'ın yönetim kurulu üyeleri arasında yer alan B Capital'in genel ortağı Gabe Greenbaum. Diğer ekip üyesi ise GamePlanner.AI'da tasarım direktörlüğü pozisyonunda çalışan Joseph Huang. Girişim toplamda 12 kişilik bir ekibe sahip.

Airbnb kurucu ortağı ve CEO'su Brian Chesky'nin aktardıklarına göre ekip, yapay zeka ve tasarım alanındaki uzmanlıklarını bir araya getirerek, yapay zeka odaklı danışmanlık gibi yapay zeka destekli deneyimler ortaya çıkarıyor.

Bu satın alma ile GamePlanner.AI'ın ekibi belirli yapay zeka projelerini hızlandırmaya ve ürettiği araçları Airbnb platformuna entegre etmeye odaklanacak.

Airbnb'nin yapay zeka destekli bir seyahat danışmanı vizyonu

Bu bağlamda Brian Chesky'nin daha önce yapay zeka destekli bir seyahat danışmanını Airbnb'ye entegre etme planlarını hatırlatalım. Chesky, GamePlanner.AI'ın teknolojisinden yararlanarak Airbnb'ye üretimsel yapay zeka destekli bir seyahat danışmanı yerleştirmeyi arzu ediyor olabilir. Daha önceki açıklamalara göre; bu seyahat danışmanı, zaman içinde kullanıcıların deneyimlerinden öğrenecek ve onların seyahat deneyimlerini geliştirecek. Örnek vermek gerekirse; söz konusu seyahat danışmanı, kullanıcıları doğru evler veya odalarla eşleştirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.