Türkiye'nin mobilya dikeyindeki önde gelen şirketlerinden Vivense, son olarak 2020 yılında Actera'dan aldığı 130 milyon dolarlık yatırımla gündemimizdeydi. Geçen üç yılın sonunda ise Vivense'de oldukça ilginç bir döneme girildi. Ancak buna değinmeden önce, gelin Vivense'ye genel olarak bir göz atalım.
2013 yılında Kemal Erol tarafından kurulan Vivense, Türkiye'de mağazalaşması ve büyümesinin ötesinde globalde de önemli atılımlar yaptı. Platformun şu anda aktif olarak hizmet verdiği ülkeler arasında Çekya, Belçika, Hollanda bulunuyor. Aslında kısa bir süre önceye kadar bu ülkeler arasında Birleşik Krallık ve Almanya da yer alıyordu. Zaten "Vivense'de neler oluyor?" sorusunun cevabı da bu noktada önem kazanıyor.
Edindiğimiz bilgilere göre Vivense, an itibarıyla Birleşik Krallık ve Almanya faaliyetlerine son verdi. Şirket, bu konuda resmi bir açıklama yapmasa dahi Vivense'nin hem Birleşik Krallık hem de Almanya web sitelerine baktığımızda şu anda herhangi bir sipariş alınamadığını görüyoruz.
Birleşik Krallık mağazası da kapandı
Bu arada Vivense'nin 2021 yılının mart ayında global faaliyetlerini ilk olarak Londra, Richmond'da başlattığını hatırlatalım. Şu anda, görselde de görebileceğiniz gibi Vivense'nin Richmond'daki mağazası kapalı.
Avrupa'daki diğer operasyonlar
Çekya, Belçika, Hollanda'da ise siparişler konusunda herhangi bir sorun görünmüyor. Dileyen bu platformlardan ürün siparişi verebiliyor.
Türkiye'de Vivense
Vivense, ülkemizde 2018'de 21 olan mağaza sayısını, 2022'de 100'e çıkarmıştı. Şirket şu anda Türkiye'de 120'den fazla mağaza ile hizmet vermeye ise devam ediyor. Site trafiklerine baktığımızda da Vivense için stabil bir ilerlemenin devam ettiğini görüyoruz.
Şirket kurucusu da Vivense'ye veda etti
Vivense'nin Birleşik Krallık ve Almanya operasyonlarını sonlandırmış olmasının yanı sıra şirketteki en önemli değişikliklerden biri Kemal Erol'un şirketin yönetiminden ayrılmış olması. Kemal Erol'un LinkedIn profiline baktığımızda da şirketten Ekim 2023'te ayrıldığını görüyoruz. Edindiğimiz bilgilere göre ise Kemal Erol'un Vivense'deki hisseleri duruyor. Odağını Türkiye'ye çeviren Vivense'nin ilerleyen süreçte Türkiye'de halka arz yapıp yapmayacağı ise merak konusu. Bunun haricinde Kemal Erol'un yerine kimin geldiği de şimdilik belirsiz.
Güncelleme:
Vivense ekibinden bize konuyla ilgili ulaşan açıklama ise şu şekilde:
2013 yılında kurulan Vivense, 1000'den fazla tedarikçisi, 200.000’den fazla ürün gamı, 130'dan fazla mağazası, 750 kişilik ekibi, güçlü teknoloji altyapısı ve tüm Türkiye'ye yayılmış teslimat ve kurulum ağıyla Türkiye’nin lider çoklu-kanal mobilya platformudur. Her gün mağazalarımıza gelen binlerce ziyaretçimiz, ayrıca web sitemiz ve mobil uygulamamızı ziyaret eden milyonlarca müşterilerimiz ile Vivense olarak, hızla artan bir hacimle hizmet vermeye devam etmekteyiz.
Hızlı büyüme grafiğimiz ile 2023 yılında 6 milyar TL’yi aşan bir iş hacmi performansı bekliyoruz. 2024 yılında da Türkiye genelinde mağaza ağımızı büyüterek, kendi markamız olan Vivense Collection ürün seçkimizi geliştirerek ve operasyonlarımızı sürekli olarak iyileştirerek müşterilerimize daha da iyi hizmet vermeye odaklanacağız.
Şirketimizin kurucu ortağı ve 11 yıllık CEO’luğunu yapan Kemal Erol hissedar olarak ve ana şirketimizin Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaya devam etmektedir. Vivense Türkiye'nin yönetimi mevcut üst yönetim tarafından yürütülmektedir.
Vivense, yurt dışı yatırımlarının dağıtım modelini revize etmiş ve daha etkin bir büyüme modeli olan seçtiği bayilik modeli ile bu pazarlarda büyümeye devam etmektedir. 2024 yılında da yurt dışı bayilik fırsatları değerlendirilmeye devam edilecektir.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap