Eğitici ve sosyal oyunlar geliştiren Tunga Games, 1 milyon TL yatırım aldı

Tunga Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1 milyon TL yatırım aldı. Tunga Games'in 1 milyon TL'lik yatırımı, Founder One’dan geldi.
Eğitici ve sosyal oyunlar geliştiren Tunga Games, 1 milyon TL yatırım aldı

Eğitici ve sosyal oyunlar üreten yerli bir oyun stüdyosu olarak karşımıza çıkan Tunga Games, yatırım aldığını duyurdu. Tunga Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1 milyon TL yatırım aldı. Tunga Games'in 1 milyon TL'lik yatırımı, Founder One’dan geldi.

İlköğretim öğrencilerine hitap eden Tunga Games, çocukların temel sayısal becerilerini, matematiksel düşünme becerilerini, geometrik düşünme becerilerini ve işlemsel akıcılıklarını geliştiren online oyunlar geliştiriyor. Tunga Games, oyunlar içinde çocuklara geri dönüşümün önemini, doğal yaşamın korunmasını oyun içinde mesajlar ve animasyonlarla anlatıyor.

Eğitim odaklı ve gelişim destekleyici oyunlar geliştiren Tunga Games'in Workup Gaming’in ilk dönemine seçilen 11 girişim arasında yer aldığını da ekleyelim. Tunga Games'in Tunga Math Skills, Bilge Tunga ve Math Rocket isimleri oyunları da bulunuyor.

Yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin, Founder One olarak geleceğin mimarı olan çocukların bilişsel yeteneklerinin ve analitik becerilerinin gelişmesine destek olurken çevresel bilinçlerinin de oluşmasını sağlayan Tunga Games’e yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Şahin, Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı olarak, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi ortaklığıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurulan Founder One olarak, topluma değer katan, pozitif etki yaratan girişimleri desteklemeye devam edeceklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.