SPONSORLU

Teads Conversion Çözümünü Dünya genelinde İlk kez Türkiye'de test eden adidas, Online Satışlarda Başarılı Sonuçlar Elde Etti

Kampanya, belirlenen hedefe kıyasla yüzde 85 daha verimli bir eCPA (geçerli eylem başına maliyet) ve etkileyici bir 8,40 Reklam Harcaması Getirisi (ROAS) elde ederek beklentileri aştı.
Teads Conversion Çözümünü Dünya genelinde İlk kez Türkiye'de test eden adidas, Online Satışlarda Başarılı Sonuçlar Elde Etti

Spor ürünleri sektöründe dünyanın önde gelen şirketlerinden adidas, ezber bozan bir hareketle Teads Conversion çözümünün dünya genelinde ilk testini Türkiye'de gerçekleştirdi ve dikkat çekici sonuçlar elde etti. Kampanya, belirlenen hedefe kıyasla yüzde 85 daha verimli bir eCPA (geçerli eylem başına maliyet) ve etkileyici bir 8,40 Reklam Harcaması Getirisi (ROAS) elde ederek beklentileri aştı.

Bu öncü girişimle dinamik Türkiye pazarındaki online satışlarını artırmayı amaçlayan adidas, Teads'in yenilikçi Conversion çözümünün gücünden yararlanarak, dijital pazarlama stratejisini geliştirmeyi ve işlerinde önemli bir büyüme sağlamayı hedefledi.

Teads'in Conversion çözümü, markaların hedef kitlelerine etkili bir şekilde ulaşmalarını ve etkileşimi somut satışlara dönüştürmelerini sorunsuz bir şekilde sağlayarak markaların alt dönüşüm hunisindeki reklamcılık çalışmalarını optimize etmelerine olanak tanıyor.

EssenceMediacom Dijital Strateji Müdürü Canan Aktaş, "Müşterimiz için Teads ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz dünya genelindeki ilk testin büyük bir başarıya ulaşmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu başarı, iş hedeflerine ulaşmada öncü dijital çözümlerin önemini ortaya koyuyor. Teads'in Conversion çözümü yalnızca kayda değer bir eCPA performansı sunmakla kalmadı, aynı zamanda Reklam Harcaması Getirisini (ROAS) önemli ölçüde artırma konusunda da önemli bir rol oynadı." dedi.

adidas Performans Pazarlama Yöneticisi Şahin Uzunşimşek, "adidas Global adına Türkiye'de inovasyon testlerine öncülük etme fırsatı bulduğumuz için son derece heyecanlıyız. Teads Conversion çözümü, olağanüstü sonuçlar elde etme ve hedeflerimizle sorunsuz bir şekilde uyum sağlama konusundaki etkinliğini kanıtladı. Bu başarılı işbirliği, dijital reklamcılığın ön saflarında yer alma ve müşterilerimiz için anlamlı deneyimler oluşturma konusundaki kararlılığımızı güçlendiriyor" dedi.

Teads Conversion çözümü, adidas'ın kullanıcıları dönüşüm yolu boyunca sorunsuz bir şekilde yönlendirmesine olanak tanıdı. Teads, son teknoloji makine öğrenimi algoritmalarından ve gerçek zamanlı optimizasyon yeteneklerinden yararlanarak tüm marka etkileşimlerinin genel kampanya başarısına katkıda bulunmasını sağladı.

Teads Türkiye Ticari Direktörü Tezcan Isarlı, "Bu yenilikçi kampanyada adidas ile olan iş birliğimizin sonuçlarından büyük memnuniyet duyuyoruz. Teads Conversion çözümüyle elde edilen olağanüstü sonuçlar, teknolojimizin gerçek dünyadaki iş başarılarını artırmadaki gücünün altını çiziyor. Bu başarı, markaların hedef kitleleriyle anlamlı bağlantılar kurmalarına yardımcı olma konusundaki kararlılığımızı pekiştiriyor" dedi.

adidas ve Teads arasındaki işbirliği, dijital reklam etkinliği için yeni bir ölçüt belirledi. Bu testte elde edilen olağanüstü eCPA performansı ve ROAS, Teads'in Conversion çözümünün marka performansını optimize etme ve çevrimiçi satışları artırma konusundaki dönüştürücü potansiyelini canlı bir şekilde ortaya koydu.

Öne Çıkan Rakamlar ve Sonuçlar:

  • adidas, Teads'in Conversion çözümü sayesinde 1.000'in üzerinde online satışa ulaştı.
  • Elde edilen eCPA, kampanya hedefinden %85 daha verimli oldu.
  • Genel ROAS, CM360 verilerine göre (sırasıyla 30 ve 7 günlük geri izleme aralıklarıyla tıklama sonrası ve görüntüleme sonrası ilişkilendirme) olağanüstü bir değere (8,40) ulaştı.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.