İnteraktif Kredi, 6 milyon dolar değerleme üzerinden tohum yatırım aldı

İnteraktif Kredi'nin tohum yatırım turuna Alesta Yatırım, BKM Eski Genel Müdürü Sertaç Özinal, Betül ve Berkin Özer, İTÜ ARI Teknokent ve Keiretsu Forum yatırımcıları katıldı.
İnteraktif Kredi, 6 milyon dolar değerleme üzerinden tohum yatırım aldı

Finans teknolojilerine odaklanan yerli bir girişim olan İnteraktif Kredi'nin 8 milyon TL değerleme ile yatırım aldığını 2021 yılının Mart ayında sizlere aktarmıştık. Kredi raporlarına odaklanan İnteraktif Kredi, yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu.

İnteraktif Kredi tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 6 milyon dolar değerleme üzerinden tohum yatırım aldı. İnteraktif Kredi'nin tohum yatırım turuna Alesta Yatırım, BKM (Bankalararası Kart Merkezi) Eski Genel Müdürü Sertaç Özinal, Betül ve Berkin Özer, İTÜ ARI Teknokent ve Keiretsu Forum yatırımcıları katıldı.

Şirketlere vadeli ödeme yapan müşterilerini seçerken, bir banka gibi karar verme yeteneği katan çözümler sunan İnteraktif Kredi, sunduğu yapay zeka uygulamaları sayesinde, kredi skorlaması yaparak, finansal teknolojilerin etkin bir şekilde kullanılmasına odaklanıyor.

Bireysel kullanıcılarına ise kredi profilleri oluşturan İnteraktif Kredi, kullanıcılarının kredi almalarını kolaylaştırıyor ve bankalardan sadece onaylanabilecek kredi tekliflerini alabilmelerini sağlıyor. Kredisi onay alamayacak durumdaki kullanıcılarına, sistem üzerinden kişisel finansal okuryazarlık öğretiyor ve kredi kullanabilecek profile erişmelerini sağlıyor.

Kuruldukları günden beri hızlı bir büyüme sürecinde olduklarını ve 850 bin kullanıcıyı geçtiklerini belirten İnteraktif Kredi Kurucu Ortağı Mustafa Gümüş, hedeflerinin 2024 yılı sonunda 5 milyon kullanıcıya erişmek olduğunu da paylaştı. Gümüş, tohum öncesi ile tohum yatırım turu arasında geçen sürede İnteraktif Kredi’nin şirket değerlemesinin 21 kat büyüdüğünü de aktardı.

İnteraktif Kredi'nin FinTech ve InsurTech (Finans ve Sigorta) dikeyleri içindeki en iyi girişimlerinden biri olduğunu belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, özgün ve yenilikçi bir fikirle yola çıkan İnteraktif Kredi’nin adını çok daha fazla duyacağımıza ve uluslararası düzeyde çok başarılı olacağına inandıklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.