SPONSORLU

Ethereum Ekosisteminin Kalbi Kasım’da İstanbul'da Atıyor: Devconnect

Ethereum ekosisteminde bu yılın en kapsamlı global etkinliği olan Devconnect, 13-19 Kasım haftasında, İstanbul'da gerçekleşiyor.
Ethereum Ekosisteminin Kalbi Kasım’da İstanbul'da Atıyor: Devconnect

Web3 teknolojilerinin kullanımının artması, web3 dünyasına olan bağlılığı ve ilgiyi artırıyor. Özellikle Ethereum’un bu alanda gösterdiği büyüme, ekosistemin gelişiminde en belirleyici etkenlerden biri oluyor. Bu dünyanın, yıllardır  alışık olunan web2 teknolojilerinden farklılaştığı noktalardan birisi de geliştirici ekiplerin katkısının sistemlerin inşası büyük önem taşıması.

Bu sene, Ethereum Foundation, en büyük iki geliştirici konferanslarından birini geliştiri ekiplerin ekosisteme katkısını artırmak amacıyla İstanbul'da yapmaya karar verdi. Devconnect İstanbul, bu yılın kriptodaki en büyük geliştirici etkinliği olacak.

Merkeziyetsiz Etkinlikler Serisi

Devconnect'in öne çıkan özelliklerinden biri de farklı işleyişe sahip olması. Etkinlik, tam da anlatmaya çalıştığı teknolojiyle paralel: merkezi bir yapıda değil.Devconnect yalnızca bir çalışma alanı sunuyor ve ekosistemin paydaşlarının kendi ana konferans alanının yakınlarında etkinliklerini düzenliyor. Bu yöntem, etkinliğin daha geniş bir kitleye ulaşmasını ve daha derinlemesine konulara eğilmesini sağlıyor.. Hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerin bilet satışları başladı.

Etkinlik takvimine buradan ulaşabilirsiniz: https://devconnect.org/schedule Ana takvimin dışında şehrin dört bir yanında onlarca yan etkinlik de farklı listelerde derleniyor.

ETHGÜNÜ | Ethereum’la Tanışın!

Bunun yanında, Türk ekosisteminin katkısıyla organize edilen ETHGünü, bu alana ilgi duyanları bir araya getirmeyi planlıyor. ETHGünü’nün amacı özellikle öğrencileri, yazılım geliştiricileri ve Web2 dünyasındaki profesyonelleri Ethereum'un geliştirici tarafı ve kültürü ile tanıştırarak Ethereum değerlerini (open-source, privacy, censorship resistance, decentralization...) tanıtmak olacak. Etkinlikte Ethereum’un ana kurucularından Vitalik Buterin’in yanı sıra, Şant Manukyan, Efe Bulduk, Emre Tekişalp ve Türk topluluğundan önde gelen değerli isimler de konuşmacı olarak yer alacak. Etkinlik öğrencilere ücretsizken, genel katılımcılara sembolik bir meblağ olan 3.33€ olarak belirlendi.

İstanbul'da düzenlenecek olan bu etkinlik haftası, kripto dünyasının lider ekosistemi Ethereum’un geliştirici kültürüne  adım atmak için büyük bir fırsat. Bu etkinliğin Türkiye'de gerçekleşecek olması, özellikle öğrenciler ve genç profesyoneller için benzersiz bir fırsat sunuyor.

ETHGünü Twitter Hesabı

ETHGünü Telegram Grubu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.