Yapay zeka modelleri için güvenlik ve uyumluluk yazılımı sunan Cranium, 25 milyon dolar yatırım aldı

Cranium tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Cranium'un 25 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Telstra Ventures'ın liderliğinde gerçekleşti.
Yapay zeka modelleri için güvenlik ve uyumluluk yazılımı sunan Cranium, 25 milyon dolar yatırım aldı

Sunduğu yazılım ile birlikte şirketlerin geliştirdikleri yapay zeka ile ilgili güvenlik risklerini ve gereki uyumluluklarını değerlendirmelerine olanak tanıyan Cranium, yatırım aldığını duyurdu. Cranium tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı.

Cranium'un 25 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Telstra Ventures'ın liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Telstra Ventures haricinde ise KPMG LLP ve SYN Ventures da katıldı. Alınan 25 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Cranium'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 32 milyon doları aştı.

Alınan yatırım özelinde açıklamalarda bulunan Cranium, söz konusu yeni yatırımın inovasyon, Ar-Ge çalışmaları ve şirketin büyümesi için kullanılacağını duyurdu. 2022 yılında Felix Knoll, Jonathan Dambrot ve Paul Spicer tarafından New Jersey'de kurulan Cranium, yapay zeka odaklı bir güvenlik ve takip yazılımı sunuyor. Cranium'un KPMG'nin kuluçka merkezi olan KPMG Studio girişimlerinden olduğunu da ekleyelim.

Cranium, sunduğu Cranium Enterprise yazılım platformu ile yapay zeka çalışmalarının izlenmesini ve güvenlik açıklarının tespit edilmesini sağlıyor. Cranium kullanıcıları, sunulan yazılım sayesinde yapay zeka ve makine öğrenimi odaklı çalışmalarının haritalarını çıkarabiliyor ve gerçek zamanlı olarak güvenlik risklerini takip edebiliyor.

Sadece güvenlik risklerine de odaklanmayan Cranium, yapay zeka ve makine öğrenimi odaklı çalışmalarınızın uyumlulukları konusunda da müşterilerine raporlar sunuyor. Cranium kullanıcıları, sunulan raporlar ile birlikte üzerinde çalıştıkları yapay zeka modellerinin güvenirliği ve uyumlulukları konusunda detaylı bilgilere ulaşabiliyor.

Yapay zeka teknoloji dünyasının her alanında karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yapay zeka odaklı çalışmaların artması ile birlikte güvenlik ve uyumluluk takibi konusunda da önemli bir ihtiyaç doğdu. İlerleyen dönemde Cranium gibi yapay zeka çalışmalarının güvenliklerini ve uyumluluklarını takip eden daha fazla çözüm görmemiz sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.