Yerli edtech girişimi Patika.dev, ABD’li Web3 eğitim şirketi BlockBeam’i satın aldı

Patika.dev'in Web3 odaklı global markası Rise In, satın alma ile birlikte 200 binden fazla yeteneğin yer aldığı topluluğunu ABD'ye genişletmeyi hedefliyor.
Yerli edtech girişimi Patika.dev, ABD’li Web3 eğitim şirketi BlockBeam’i satın aldı

Patika.dev, Web3 odaklı global markası Rise In ile ABD merkezli Web3 odaklı eğitim teknolojisi şirketi BlockBeam’i satın aldı. Satın almanın finansal detayları henüz açıklanmadı. Bu yeni satın alma sayesinde Rise In, 200 binden fazla yeteneğin yer aldığı topluluğunu ABD'ye genişletmeyi hedefliyor.

BlockBeam, Harvard Blockchain, Princeton Blockchain Kulübü, ve Blockchain at Berkeley dahil olmak üzere 90'dan fazla üniversite topluluğu ile iş birliği yapmakta. Bu sayede girişimin ABD'nin en prestijli yeteneklerine ulaştığını söylemek mümkün.

Bu satın alma sayesinde Rise In ve partneri olan lider blockchain ekosistemleri, dünyanın en iyi üniversitelerine erişebilecek. Aynı şekilde kurum, ABD'de Web3 yazılımcıları yetiştirmesine yardımcı olacak.

Ülkemize yeni yazılımcılar kazandıran Patika.dev'in global Web3 eğitimleri açılımı yaparak Rise In markasını hayata geçirdiğini hatırlatalım. Rise In, Türkiye merkezli Patika.dev tarafından 2023'ün Eylül ayında yayına açıldı. 200 binden fazla Web2 geliştiricisiyle, Web3 teknolojisinin öğrenilmesini sağlarken, Web3 alanındaki kariyer imkanlarını tanıtmayı hedefliyor. 

Rise In, kısa sürede 90'dan fazla ülkeden 25 binden fazla yazılımcıyı Web3 dersleri ve bootcamp'larine dahil etti. Bu dersler, blokzincire giriş eğitimlerinden başlayıp teknik olarak daha detaylı Solidity, Rust ve Substrate geliştirme gibi pek çok konuya uzanıyor. Tüm kurslar ve bootcamp'larin ücretsiz olduğunu da ekleyelim.

Girişimin gelir modeli, lider Web3 ekosistemleriyle ortaklığa dayanıyor. Rise In, bugüne kadar Solana, BNB Chain, Polkadot, Sui, Internet Computer, Ethereum Vakfı ve Chiliz dahil olmak üzere birçok ekosistemle iş birliği yaptı.

Patika.dev ve Rise In'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Gulcan Yayla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"BlockBeam ile ilk olarak 2022'de bir araya geldik. Hem BlockBeam hem biz, yazılımcıları Web3 alanında yetiştirmenin en iyi yöntemlerini bulmaya çalışıyorduk. Benzer hedeflerimiz ve çalışma kültürlerimiz vardı. BlockBeam ekibinin Amerika’daki gücü ve üniversite kulüpleriyle olan yakın ilişkileri, satın alma kararımızda bizi motive etti. Bu sayede dünyanın en iyi Web3 yeteneklerine ulaşabileceğimizi düşünüyoruz."

BlockBeam'in Kurucu Ortağı Drew Cousin ise şunları söyledi:

"Bizim için önemli olan, satın alan şirketin sadece bayrağı taşıyabilmesi değil, BlockBeam tarafından yaratılan değerli yetenekleri ve ortaklarımızı artırabilmesiydi. Rise In'in, yeteneklere ve şirketlere fırsatlar yaratmaya devam etmesini ve varlıklarımızla ABD genişlemesini hızlandırmasını heyecanla bekliyoruz."

Bu satın alma ile Rise In, platformuna ABD'den yaklaşık 1.000 Web3 yeteneği ve 90’dan fazla öğrenci kulübü ekleyecek. Rise In ve BlockBeam, güçlerini birleştirerek dünyanın neresinde olursa olsun her yeteneğe geleceğin teknolojilerini şekillendirme imkanı sağlamayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.