Akıllı kontakt lensler geliştiren Xpanceo, 40 milyon dolar tohum yatırım aldı

Xpanceo'nun 40 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Hong Kong merkezli Opportunity Ventures'ın liderliğinde gerçekleşti.
Akıllı kontakt lensler geliştiren Xpanceo, 40 milyon dolar tohum yatırım aldı

Akıllı kontakt lensler geliştirme hedefi ile karşımıza çıkan bir girişim olan Dubai merkezli Xpanceo, yatırım aldığını duyurdu. Xpanceo tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 40 milyon dolar tohum yatırım aldı. Xpanceo'nun 40 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Hong Kong merkezli Opportunity Ventures'ın liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Xpanceo, aldığı 40 milyon dolarlık yatırımı yeni bir prototip geliştirmek için kullanacağını duyurdu. 2021 yılında Roman Axelrod ve Valentyn Volkov tarafından Birleşik Arap Emirlikleri'nde kurulan Xpanceo, 50 kişilik bir ekibe sahip.

Son iki yıldır pek çok farklı prototip üzerinde çalışan girişim, yatırım ile geliştirdiği prototipleri tek bir üründe toplamayı hedefliyor. Xpanceo tarafından geliştirilecek olan prototipin girişimin sunmak istediği pek çok özelliğe sahip olması da bekleniyor.

Xpanceo, geliştireceği akıllı kontakt lensler ile birlikte artırılmış gerçeklik gözlüklerinin yerini almayı hedefliyor. Söz konusu akıllı kontakt lenslerin sunacağı özellikler arasında ise gece görüşü, yakınlaştırma, sağlık takibi ve bir ekran gibi çalışma yer alıyor.

Xpanceo tarafından aktarılan bilgilere göre söz konusu özelliklerin 3 farklı prototipte çalıştığını da ekleyelim. Xpanceo'nun temel amacı ise tüm özellikleri tek bir üründe toplamak. Xpanceo, akıllı kontakt lenslerinde toplamda 20 patentli teknoloji de kullanıyor.

Geliştirme süreci için İspanya, Singapur, Birleşik Krallık ve Fransa'daki önemli üniversitelerle iş birliklerine de giden Xpanceo, akıllı kontakt lens prototipini 2026 yılına kadar geliştirmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.