Türkiye İş Bankası ana desteği ile sürdürülen Workup Girişimcilik Programı 11. Dönemi ile Workup Agri Programı 2. Dönem girişimlerinin mezun olduğu Demo Day, bu akşam İş Kuleleri'nde gerçekleştirildi.
Workup Girişimcilik Programı’nın 11. dönem Demo Day'inde konuşan Türkiye İş Bankası genel müdürü Hakan Aran, hem İş Bankası'nın girişimcilik yolculuğu hem de Workup Girişimcilik Programı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Hakan Aran, bugüne kadar 11 programdan 150 girişimin kabul aldığını belirtirken, 108 girişimin programlardan mezun olduğunu ifade etti. Aran, bu girişimlerden 50'sinin yatırım almayı başardığını dile getirdi ve alınan yatırımın 20 milyon doları bulduğunu sözlerine ekledi.
Workup for Future
Konuşmasında tarım dikeyine odaklanan Workup Agri ve Yapay Zeka Fabrikasına değinen Aran, yapay zeka fabrikasının yatırımlarına başladığını duyurdu. Ayrıca Aran, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Girişimcilik Vakfı iş birliğiyle ile birlikte hayata geçirecekleri Workup for Future'ın detaylarını paylaştı. Workup for Future, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde yenilikçi çözümler üretmeyi hedefleyen girişimcilere destek sağlayacak. 4 aylık programda afet teknolojileri, çevre ve sürdürülebilirlik, sosyal eşitsizlikler, temiz enerji, ulaşım ve mobilite, atık yönetimi, sosyal hizmet teknolojileri gibi alanlarda faaliyet gösteren girişimlere odaklanılacak.
Workup Rise & Leap
Buna ek olarak Hakan Aran, Ankara Tekmer ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB ile hayata geçirilen Workup Rise & Leap programından bahsetti. Workup Rise & Leap programı ile Türkiye'deki girişimlerin dünyaya açılması hedefleniyor. Hakan Aran, Workup Rise & Leap kapsamında önümüzdeki dönemde 9 girişimin Londra'da dünyaya açılacağını ifade etti. Hakan Aran, girişimleri sadece mezun edip uğurlamakla kalmadıklarını, yurt dışına gitmelerine de vesile olduklarını dile getirdi.
"Girişimcilik Şubelerimiz aracılığıyla 3 bini aşkın girişime temas ettik"
Hakan Aran İstanbul Girişimcilik Şubesi'ne İzmir ve Ankara şubelerinin de eklendiğini böylece Girişimcilik Şubesi sayısının 3'e çıktığını aktardı. Hakan Aran'ın paylaştıklarına göre; girişimcilik şubeleri kuruluşlarından bu yana 3 bini aşkın girişimciye temas etti, bu da girişimcilik ekosistemin yüzde 15'ine denk geliyor. Bununla beraber girişimlerin Türkiye İş Bankası aracılığıyla 171 milyon TL kredi kullandığını da belirtelim.
Maximiles Startup Business kart
Bunlara ek olarak Hakan Aran, girişimlere özel Maximiles Startup Business kredi kartının Aralık ayında müşterilerle buluşacağını duyurdu. Bu kart sayesinde girişimciler global anlaşmalardan ile teknoloji hizmetlerinden faydalanabilecek. Bu kapsamda yapılacak özel anlaşmalar için global teknoloji devleri ile görüşen kurum, girişimcilere cloud puanı veren bir kredi kartı sunmak için hazırlanıyor.
Son olarak Hakan Aran, Maxis, Founder One, Arya ve 100. Yıl Girişim Sermayesi'nin toplamda 50 milyon dolarlık fon büyüklüğüne sahip olduğunu hatırlattı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap