Doğuş Otomotiv, D-Charge markası ile elektrikli araç şarj istasyonları kuracak

Doğuş Şarj Sistemleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş’nin D-Charge markasıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) yaptığı lisans başvurusu onaylandı.
Doğuş Otomotiv, D-Charge markası ile elektrikli araç şarj istasyonları kuracak

Ülkemizdeki otomotiv sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alan Doğuş Otomotiv, elektrikli araç şarj istasyonları için önemli bir adım attı. Doğuş Otomotiv, geçtiğimiz Mayıs ayında Doğuş Şarj Sistemleri Pazarlama ve Ticaret şirketini kurmuştu.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Doğuş Şarj Sistemleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş’nin D-Charge markasıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) yaptığı lisans başvurusu onaylandı. Kısacası D-Charge, lisans başvurusunun onaylanması ile birlikte şarj istasyonu işletmeciliği lisansı almaya hak kazandı. 

Doğuş Otomotiv çatısı altında hizmet verecek olan D-Charge, şirketin distribütörlüğünü üstlendiği markalarının yetkili satıcı ve yetkili servislerine, Doğuş Grubuna bağlı yatırım ve iştirakler başta olmak üzere markaların ihtiyaç duyduğu tüm noktalara Elektrikli Araç Şarj sistemlerinin kurulumu ve bunların servisi hizmetini sunacak.

Doğuş Otomotiv tarafından aktarılan bilgilere göre D-Charge, elektrikli araçların daha fazla kullanımını desteklemek ve Türkiye'nin sürdürülebilir geleceğine katkıda bulunmak amacıyla, son teknoloji şarj sistemlerini kullanarak ürün ve hizmet kalitesi anlamında yüksek müşteri memnuniyeti sağlamayı ve karbon salımını azaltan çözümleri yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Son olarak D-Charge'ın 2024 yılının ilk çeyreğinden itibaren, Türkiye’nin tüm coğrafi bölgelerinde yer almayı hedeflediğini de ekleyelim. D-Charge ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.