Apple, bu hafta yenilenmiş iPad'leri duyurabilir

Apple, iPad Air ve iPad Mini için özellik güncellemeleri yapabilir.
Apple, bu hafta yenilenmiş iPad'leri duyurabilir

Bu hafta içinde Apple, iPad ailesinin temel modeli, iPad Air ve iPad Mini için özellik güncellemeleri hakkında sürpriz bir duyuru yapabilir. Yani, Apple'ın bu üç iPad modeli için yeni özellikler veya iyileştirmeler sunabileceği anlamına geliyor. Etkinliğin yarın yapılması tahmin ediliyor. 

2022'nin Ekim ayında M2 işlemcili iPad Pro ve tamamen yeniden tasarlanmıştı. Apple bu kapsamda, 10'uncu nesil iPad'i piyasaya sürdü. Bu hafta duyurulması beklenen yeni ürünler arasında iPad Mini, iPad Air ve iPad'in güncellenmiş sürümleri bulunacağı tahmin ediliyor.

Etkinlikte iPad Mini'nin ekran denetleyicisinde meydana gelen jelly scrolling adı verilen bir sorunu çözmek amacıyla güncellemeler yapılabileceği konuşuluyor. Apple'ın diğer değişikliklerin sınırlı olacağını belirtiyor. Bu güncellemelerin iPad Air ve iPad Mini için büyük yenilikler getirmeyeceğini, özellikle iddia edilen OLED ekranlar gibi büyük değişikliklerin bu güncellemelerde yer almayacağını belirtiliyor.

Apple, iPad Air ve iPad Mini modellerini daha hızlı ve verimli yongalarla güncellemeyi planlıyor. iPad Air, mevcut M1 yongasının yerine daha gelişmiş M2 yongasına geçiş yapacak. Aynı şekilde iPad Mini'de A16 Bionic yongası kullanılacak. Bu güncellemeler, cihazların daha yüksek performans sağlamasını amaçlıyor.

Apple'ın bu güncellemeleri duyurmak için büyük lansman etkinlikleri düzenlemeyeceği, bunun yerine duyuruların web sitesi ve YouTube kanalı üzerinden yapılacağı belirtiliyor. Geçen yıllarda Apple benzer şekilde bazı ürünlerini basın bültenleriyle duyurmuştu. Bu ürünler arasında en yeni iPad Pro, M2 yongalı Macbook Pro'lar ve Mac Mini bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.